Detalii care conteaza atunci cand alegi gradinita copilului tau

Detalii care conteaza atunci cand alegi gradinita copilului tau

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti parinte, cu siguranta iti vei dori sa poti sa ii oferi copilului tau tot ceea ce este mai bun, asa ca mai intai de toate ar trebui sa il inscrii la o gradinita cat mai buna.

Ei bine, trebuie insa sa stii faptul ca o gradinita buna pentru copilul tau, este acea gradinita care se apropie cat se poate de mult de cerintele tale. Daca vei cauta gradinita perfecta, atunci vei putea cauta mult si bine, pentru ca asa ceva nu exista.

Si daca nu exista gradinita perfecta, atunci va trebui totusi sa cauti o gradinita care sa fie cat mai buna pentru copilul tau, iar pentru asta va trebui sa tii cont de mai multe detalii foarte importante.

Trebuie sa stii mai intai de toate, ca inainte de a-ti inscrie copilul la o gradinita particulara sector 1, sau la o oricare alta gradinita, fie ea de stat sau privata, trebuie sa te prezinti la sediul gradinitei cu aproximativ o jumatate de an inainte sa inceapa gradinita.

Se stie faptul ca de regula copiii sunt dusi la gradinita de pe la 3-4 anisori, insa sunt si copii care au fost inscrisi la gradinite particulare de la numai doi ani si jumatate.

Programul gradinitei cu siguranta are un rol foarte important, pentru ca sunt multe gradinite care au un program scurt, insa sunt si gradinite care au un program prelungit.

De acest aspect va trebui sa tii cont foarte mult, pentru ca in cazul in care iti duci copilul la o gradinita cu program scurt, insa tu iesi de la servici la doua sau trei ore dupa ce s-a terminat programul la gradinita, atunci copilul ce face? El cu siguranta nu se descurca sa ajunga acasa, mai ales in cazul in care locuiesti intr-un oras mai mare.

Pretul pe care il vei avea de platit, cu siguranta are si el un rol foarte important. Cu cat locuiesti intr-un oras mai mare, cu atat vei avea mai mult de platit.

In cazul in care optezi pentru o gradinita particulara pentru copilul tau, atunci vei avea de platit doar masa copilului, care de obicei consta in doua mese si in doua gustari in fiecare zi, iar pantru asta va trebui sa platesti undeva intre 7 si 15 lei pe zi, in functie de gradinita aleasa.

In cazul in care insa, optezi pentru o gradinita particulara, atunci pe langa masa copilului care costa intre 10 si 15 lei pe zi, vei mai avea de platit si rechizitele si actul educational, insa de la caz la caz, se mai pot percepe si alte taxe.

Un alt amanunt important il reprezinta distanta de acasa si pana la gradinita, si timpul pe care il parcurgi de acasa si pana la gradinita atunci cand esti cu copilul.

Daca ar fi sa tii cont numai de acest aspect, atunci cu siguranta ai cauta o gradinita care sa fie cat mai aproape de casa ta.

Ei bine, acestea sunt doar cateva detalii foarte importante de care mai mult ca sigur vei tine cont, atunci cand vei alege gradinita pentru copilul tau.

0 Shares
You May Also Like