Ce faceti pentru a va proteja investitia in telefoanele mobile?

Ce faceti pentru a va proteja investitia in telefoanele mobile?

0 Shares
0
0
0

Accesorii telefoane sunt deosebit de importante, fiind utile in foarte multe situatii.

Fie ca preferati Android sau iOS, un lucru este sigur, vreti sa va protejati investitia. Ce puteti face in aceasta situatie? Trebuie sa va cumparati o carcasa.

Aici apare dilemma pentru ca va trebui sa stiti ce tip de carcasa vi se potriveste voua si telefonului dumneavoastra, va voi prezenta in continuare avantajele si dezavantajele carcaselor din silicon, din plastic dur si din TPU, sperand ca va pot ajuta in decizia dvs.

Carcasele de silicon sunt foarte flexibile, maleabile si in acelasi timp usor de manevrat. Acestea sunt fabricate in functie de modelul de telefon, oferind spatii pentru butoanele laterale si mufe. Designul si materialul confera avantajul unei senzatii fine la atingere, anti aderenta, potrivita acelora care cauta astfel de calitati.

Daca vorbim despre proprietati tehnice, carcasa de silicon ofera protectie la un eventual impact. Siliconul are proprietati termostabile, dar o termoconductibilitate scazuta, ceea ce se traduce printr-o functionare eficienta in medii cu temperaturi foarte ridicate. La un moment dat se punea problema acumularii de praf.

Acesta era cazul carcaselor de silicon de generatie mai veche, care nu ofereau o protectie foarte ridicata impotriva prafului. Acum exista carcase anti-dust, care impiedica depunerea particulelor de praf.

In final, din punct de vedere estetic, acest tip de carcase sunt foarte bune pentru cei care prefera un design extrem de simplu.

Ca si dezavantaje, siliconul nu confera termoconductibilitate si protectie impotriva prafului la fel de mare precum plasticul, de asemenea spre deosebire de carcasele din plastic, aceste carcase nu ofera modele diferite, culori variate sau modele personalizate.

Carcasele din plastic dur sunt extrem de ideale pentru persoanele care vor accesorii personalizate, deoarece aduc varietate din punct de vedere estetic. Utilizatorii de iPhone pot opta pentru carcasa de plastic, telefonul practice definindu-se cu acest tip de protectie.

Daca siliconul poate oferi atenuarea unui impact al caderii de la o distanta mica, plasticul ofera protectie pentru caderi de la distante mult mai mari. Diferenta sta in aderenta, daca sunteti o persoana careia ii place sa tina telefonul in buzunar, siliconul poate cauza disconfort, pentru ca se lipeste de materialul textil. Din acelasi punct de vedere, plasticul poate aluneca de pe suprafetele netede.

Carcasele din TPU reprezinta un hibrid intre silicon si plastic dur. Spre deosebire de plasticul dur, carcasele de silicon si TPU sunt extreme de usor de folosit. Diferenta practic rezida in faptul ca siliconul nu mai sta la fel de fix pe telefon dupa o perioada, in timp ce TPU rezista la fel de strans circa doi ani de la achizitionare.

De asemenea, TPU nu retine la fel de mult praf si puf  si puf, aluneca extrem de usor in buzunar, fiind, in acelasi timp un material suficient de rigid pentru a proteja dispozitivul. In randul utilizatorilor parerile legate de preferinte sunt impartite. De regula se opteaza pentru TPU datorita atenuarii socului in cazul unei caderi si proprietatii anti-aderente a materialului, altii preferand plasticul, din acelasi motiv legat de protectia telefonului.

0 Shares
You May Also Like