Care sunt beneficiile uimitoare ale cartilor audio pentru copii?

Care sunt beneficiile uimitoare ale cartilor audio pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Cartile audio sunt distractive pentru copii si parintii lor. Sunt amuzante, stimulante si constituie un prim contact pozitiv cu lectura. Avantajele cartilor audio difera in functie de varsta. Tu le cunosti?

Beneficiile uimitoare ale cartilor audio pentru copii

  • Da gust pentru lectura

Cand un bebelus, un copil mic sau un copil se joaca cu o carte audio, el invata sa iubeasca cartile.

El o vede mai intai ca pe o jucarie, ceva distractiv si amuzant.

Acesta este un inceput excelent atunci cand vrei sa ii dai copilului tau gustul pentru lectura, in orice stadiu de dezvoltare.

Beneficii pentru bebelusi

  • Sunetele sunt deosebit de stimulante pentru copii.

Cand se joaca cu o carte care face zgomote sau ii citesti o poveste care are sunete care sustin povestea, el face asociatii, intelege, este atent si amuzat. Fara niciun efort, copilul dezvolta tot felul de abilitati cognitive.

Beneficii pentru copii miciCare sunt beneficiile uimitoare ale cartilor audio pentru copii?

La copii mici, cartile audio continua sa le stimuleze dezvoltarea folosind cuvinte si fraze mai complexe.

In timp ce asculta o poveste in timp ce privesc cartea, incep sa asocieze cuvintele pe care le aud cu imaginile si apoi cu cuvintele scrise. Acesta este un prim pas catre invatarea cititului.

Poti alege o carte cu animale, cum este Jungle Sounds in care copiii mici pot apasa butoanele de pe paginile acestei carti pentru a auzi sunetele minunate ale unei jungle, un tigru flamand mugind, pasari tropicale cantand sau un urangutan zgomotos care nu este inca pregatit pentru culcare.

Beneficii pentru copii

Pentru copiii mai mari care nu sunt prea dornici de lectura, o carte audio poate fi o modalitate excelenta de a imblanzi lectura.

Faptul ca li se spune o poveste le poate da gust, intr-o buna zi, sa treaca la lectura activa, deoarece vor fi dobandit o placere a stilului de aventuri si personaje gasite intr-o carte.

Beneficii pentru toti

Sunt o modalitate excelenta de a tine copiii ocupati in calatorii lungi cu masina, trenul sau avionul, sau in timpul perioadelor lungi de asteptare si de vizitare. Mult mai bun si mult mai educativ decat un joc video sau un film!

In plus, sunetele produse de carti si povesti citite de un actor profesionist stimuleaza imaginatia si sunt o sursa extraordinara de mirare pentru copiii de toate varstele.

Un alt mare avantaj este ca datorita cartilor audio este o modalitate excelenta de a invata a doua limba!

Dezavantaje ale cartilor audio

  • Nivelul sunetului este prea ridicat

Unele carti audio pentru copii pot suna prea tare.

Cand o testezi in magazin, nu iti dai seama intotdeauna, dar odata ajunsi acasa, in linistea camerei bebelusului, uneori realizezi ca sunetul este prea puternic pentru urechile mici si nu exista intotdeauna o reglare pentru volum. Prin urmare, este necesar sa se acorde o atentie deosebita acestui aspect.

  • Acestea sunt mai scumpe

Un alt dezavantaj este ca uneori sunt putin mai scumpe. Dar le poti imprumuta din biblioteca, asa ca nu mai exista scuze pentru a rata aceasta experienta extraordinara cu copilul tau!

0 Shares
You May Also Like