Revalorificarea lucrurilor bebelusului

Revalorificarea lucrurilor bebelusului

0 Shares
0
0
0

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de bucurie pentru orice parinte, bunic sau matusi. Este un moment special in viata de familie iar pregatirile pentru venirea lui pe lume incep inca din primele luni de sarcina.

Deobicei primele lucrusoare cumparate de parinti sunt hainutele apoi se pregateste patutul, accesorile si toate cele necesare pentru ca micutul sa fie intampinat, pe langa caldura si dreagostea parinteasca, cu tot cele necesare pentru a beneficia de liniste si confort.

Timpul trece repede iar toate lucrusoarele cumparate cu atata dragoste se dovedesc a avea a viata de utilizare redusa. Bebelusii se dezvolta rapid iar hainutele le raman mici, patutul devine nefolositor pentru ca micul pui de om doarme cu parintii, scoicile pentru plimbari este inlocuita cu  carucioare sport pentru copii la BabyMatters.

In jurul acestor schimbari din viata micutului s-a format o intreaga piata. Lucrusoarele micutului sunt inca bune insa nu mai sunt potrivite varstei. Multe mamici apeleaza la retelele de socializare sau la websiteurile care le permit valorificarea acestor lucrusoare.

Daca hainutele micutului au ramas mici  insa gradul lor de uzura este scazut, si de cele mai multe ori asa este, acestea sunt vandute iar din banii obtinuti se achizitioneaza alte produse necesare copilului.

Sunt o multitudine de grupuri pe retelele de socializare prin intermediul carora mamicile interactioneaza si uneori chiar fac schimburi de hainute. Sunt cazuti in care aceste legaturi se pastreaza o lunga perioada de timp deoarece vanzatorul are un copilas de o varsta mai mare decat cel al cumparatorului si astfel ii poate furniza hainute, si nu numai, ori de cate ori micult creste si lucrusoarele raman mici sau nu se mai folosesc.

Nu doar hainutele pot fii revalorificate. Va este cunoscut faptul ca copilul dumneavoastra are prea multe jucarii? Iar de cele mai multe ori nici nu se joaca cu toate? Cutii pline de jucarii de plus, lego, masinute papusele sau seturi de bucatarie, pistoale cu apa sau costume de personaje din desenele animate. Si acestea se pot valorifica mai ales ca stim ca micutii se plictisesc  foarte repede si doresc mai tot timpul ata si alta si alta jucatie.

Tot pe retelele se socializare putem observa puterea pe care mamicile o au si rapiditatea cu care se mobilizeaza atunci cand este vorba de organizarea unui targ de caritate. Este un alt mod prin care mamicile prin super puterile, ingineozitatea si curajul lor gasesc modalitati pentru a putea organiza o stranger de fonduri. In aceste cazuri lucruruile micutilor sunt puse ori la vanzare directa pri prin licitatie iar banii adunati se vireaza in contul cazului social.

In preajama sarbatorilor religioase, mai ales de Craciun, a se observa de asemenea o mai mare implicare a parintilor in grija fata de cei ce  sunt mai putin norocosi. Se organizeaza donatii, chair daca lucrurile donate sunt deja utilizate  insa daca pentru unii aceste lucruri nu mai sunt de folos pentru altii sunt exact cee ace le lipsea.

In timpurile noastre, in care risipa de alimente sau lucruri si-a instalat incet si sigur ghiarele in viata cotidiana, se gasesc asadar metode prin care orice poate fii resfolosit atata timp cat gradul de uzura  nu este ridicat. Este un exemplu bu de urmat si o responzabilizare a noastra a tuturor in cee ace priveste grija pentru noi, pentru semeni si pentru natura.

0 Shares
You May Also Like