Ce ramane de facut cand nu mai functioneaza touchscreenul telefonului?

Ce ramane de facut cand nu mai functioneaza touchscreenul telefonului?

0 Shares
0
0
0

Cel mai simplu pas pe care il puteti face este sa ii dati dispozitivului un restart atunci cand va aflati intr-o astfel de situatie, iar astfel sunt sanse sa se remedieze problema.

O alta solutie ar fi aceea de a efectua o restartare fortata a dispozitivului, insa daca nici asa nu se remediaza problema, puteti opta pentru o resetare a dispozitivului pentru a reveni la setarile din fabrica.

O alta idee inspirata ar fi aceea de a calibra ecranul tactil pe Android cu aplicatii, iar o asemenea misiune nu ar fi deloc greu de efectuat.

Exista aplicatii in Magazin Google Play care pot calibra ecranul tactil al telefonului, si pot imbunatati acuratetea si capacitatea de reactie. Aceste aplicatii sunt utile in special daca ecranul tactil raspunde prea lent sau in mod incorect. Introduceti “calibrarea ecranului tactil” pe bara de cautare din Magazin Play si ar trebui sa obtineti rezultate foarte putine. Cititi cu atentie recenziile inainte de a descarca o astfel de aplicatie.

In cazul in care insa ecranul tactil a fost afectat de catre o cazatura sau de catre un impact puternic, atunci inainte de a va gandi sa optati pentru un touchscreen telefon nou, ar trebui sa incercati cativa pasi, poate – poate veti remedia problema.

Testati ecranul tactil pe dispozitivul Android

Un test de diagnosticare a ecranului tactil nu va rezolva problema, dar ajuta la identificarea acelor zone ale ecranului care nu raspund cu adevarat. Pentru a accesa instrumentul de diagnoza, trebuie sa introduceti un cod specific in cadranul telefonic. Iar codurile difera pentru dispozitive Android de la diferiti producatori, modele, versiuni de sisteme de operare. Iata cateva coduri care sunt utilizate in mod obisnuit:

  • # 7353 #: cele mai multe smartphone-uri Android, in special Samsung;
  • # * # 3424 # * # *: cele mai multe dispozitive HTC.
  • # * # 7378423 # * # *: cele mai multe smartphone-uri Sony Xperia.
  • # 0 * #: Dispozitiv Motorola.

Bateti ecranul tactil

In cazul in care dispozitivul a fost scapat sau lovit, cablul digitizer ar putea fi slabit si astfel ecranul tactil nu raspunde. In acest caz, o puteti remedia prin lovirea usoara pe fiecare colt al ecranului tactil de cateva ori. Metoda s-a dovedit a fi eficienta pentru un numar mare de utilizatori.

Ei bine, in cazul in care urmati toate trucurile posibile insa nu reusiti sa remediati problema, cu siguranta va intrebati cum va puteti recupera datele salvate in telefon, asa ca in continuare veti afla si acest lucru.

Indiferent de ce ecranul tactil nu functioneaza acum, numai daca are suficienta baterie si butoanele pot functiona, puteti incerca in acest fel sa faceti copii de rezerva inainte de a fixa ecranul care nu raspunde.

  • Instalati Extractia de Date Brosata pe PC, care poate recupera date (fotografii, contacte, mesaje si altele) de pe telefonul Android cu ecran rupt sau ecran negru.
  • Pregatiti un cablu USB care va poate conecta telefonul la PC.

In momentul in care urmati acesti doi pasi, sunteti putin mai aproape de a va recupera datele, asa ca urmati urmatorii pasi:

PASUL 1. Lansati pagina de pornire a programului si apoi treceti la ” Broken Data Extractie Android “. Apoi faceti clic pe “Start” pentru a selecta modelul corespunzator al dispozitivului dvs., de exemplu: S6, SM-G920F.

PASUL 2. Urmati ghidul si puneti telefonul Android in modul de descarcare prin apasarea anumitor butoane. Dupa introducerea modului de descarcare, programul va descarca un pachet de recuperare si va repara dispozitivul.

PASUL 3. Cand se face repararea, datele dvs. de telefon vor fi scanate. Asteptand cateva minute, toate datele existente pot fi salvate cu ajutorul butonului ” Recuperare “.

Ei bine, in cazul in care urmati toti acesti pasi insa nu puteti recupera datele, cu siguranta aveti nevoie de o vizita intr-un service gsm cu telefonul.

0 Shares
You May Also Like