Ce avantaje are o sera?

Ce avantaje are o sera?

0 Shares
0
0
0

Oamenii din mediul rural care se ocupa de agricultura, isi construiesc sere pentru cultivarea legumelor, a plantelor si a semintelor, asa ca isi construiesc mai intai de toate scheletul metalic sau scheletul din lemn al serei, dupa care se orienteaza spre cea mai atractiva solutie in ceea ce priveste folie solar pret, pentru a putea realiza peretii serei dintr-o astfel de folie.

In cazul in care intentionati sa va ocupati de cresterea legumelor, in cele ce urmeaza veti putea descoperi cateva avantaje mari pe care le are o sera pentru un agricultor.

Extinde sezonul in crestere

O sera va permite sa plantati rasadurile mai devreme in sezon, astfel incat acestea sa fie bine dezvoltate atunci cand vremea exterioara devine suficient de calda pentru a le expune. Serele le permit gradinarilor sa cultive mai tarziu in sezon si sa extinda in continuare recolta. Avand o sera, puteti practic fi activ pe tot parcursul anului.

Ofera legume proaspete pe tot parcursul anului

In zonele cu clima mai calda sau chiar si in zonele cu o clima mai rece, o sera va permite sa va bucurati de cultivarea legumelor si a plantelor pe tot parcursul anului.

Protejeaza semintele de germinare si gradinariturile din vremea aspra

Serele protejeaza noi germeni fragili si puietii tineri de evenimente meteorologice, cum ar fi ingheturile tarzii, vremea rece a primaverii, ploile abundente, vantul si grindina.

Protejeaza rasadurile de la insectele daunatoare din sol si din aer

Aspectele daunatoare din subsol, cum ar fi viermii de sarma, muschii si bug-urile de pilule, pot aparea noaptea si pot deteriora germenii fragili si puietii tineri. Daunatorii din aer, cum ar fi moliile de varza, pot distruge germenii de Brassicas, cum ar fi broccoli, conopida, varza sau alte legume.

Plantele pot fi cultivate in recipiente sau direct in sol

Serele sunt utilizate in mod obisnuit pentru cultivarea starterului in ghivece pentru transplantare in aer liber sau pentru cultivarea plantelor pana la maturitate in recipiente sau rafturi profunde. Plantele pot fi cultivate direct in sol in sere, ceea ce face ca culturile susceptibile la boli transmise in aer, cum ar fi rosiile, sa creasca.

Economiseste bani pe plante

Mediul controlat al unei sera are ca rezultat o rata ridicata de succes cu germinarea semintelor. Acest lucru va permite sa cresteti cat mai multe plante pe care le doriti, fara a fi nevoie sa platiti pentru semintele lor.

Asadar, acestea sunt dupa cum se poate vedea avantajele pe care le poate avea o sera, insa de precizat este ca o sera poate avea si dezavantaje, iar cel mai mare dezavantaj il puteti descoperi in randurile de mai jos.

Plantele se pot supraincalzi si isi pot pierde vigoarea

O sera nevinovata poate deveni prea calda in timpul verii si poate provoca moartea plantelor. Cele mai multe sere ofera ventilatie, dar gurile de ventilatie manuala pot fi lasate inchise uneori. Ventilatoarele automate sunt o solutie excelenta si sunt disponibile ca accesorii pentru majoritatea modelelor de sera.

Tinand cont insa de toate aceste detalii, o sera are o multime de avantaje, si doar unul – doua dezavantaje, asa ca se merita construirea unei sere.

 

0 Shares
You May Also Like