Tipuri-de-instalatii-pentru-incalzirea-in-pardoseala

Tipuri de instalatii pentru incalzirea in pardoseala

0 Shares
0
0
0

Sistemele electrice de incalzire prin pardoseala produc campuri magnetice de joasa frecventa (in gama 50-60 Hz), sisteme vechi cu 1 fir mai mult decat sistemele moderne cu 2 fire. Agentia Internationala pentru Cercetare in domeniul Cancerului (IARC) a clasificat campurile magnetice statice si cu frecventa joasa ca fiind eventual carcinogene (Grupa 2B).

Longevitate, intretinere si reparatii

Intretinerea si reparatia echipamentului este aceeasi ca si pentru alte sisteme HVAC pe baza de apa sau electrica, cu exceptia cazurilor in care tevile, cablurile sau covorasurile sunt incorporate in podea. Studiile timpurii (de exemplu, casele construite de Levitt si Eichler, anii 1940-1970) au prezentat defectiuni in sistemele de conducte din cupru si otel incorporate, precum si esecurile atribuite de catre instantele judecatoresti Shell, Goodyear si altele pentru materialele de polibutilena si EPDM. [51] De asemenea, au existat cateva afirmatii publicate privind caderea panourilor de ghips incalzite electric de la mijlocul anilor 90. Va recomandam sa intrati pe automatizari incalzire in pardoseala 2019 pentru mai multe informatii.

Esecurile asociate cu majoritatea instalatiilor se datoreaza neglijarii locului de munca, erorilor de instalare si folosirii defectuoase a produselor, cum ar fi expunerea la radiatii ultraviolete. Testele de presiune pre-varsate cerute de standardele concrete de instalare si instructiunile de buna practica pentru proiectarea, constructia, operarea si repararea sistemelor de incalzire si racire radianta atenueaza problemele care rezulta din instalarea si functionarea necorespunzatoare.

Sistemele bazate pe fluide care utilizeaza polietilena reticulata (PEX), un produs dezvoltat in anii 1930 si diversele sale derivate, cum ar fi PE-rt, au demonstrat performante de lunga durata in aplicatii dure pentru clima rece, cum ar fi puntile podurilor, sorturile de hangar pentru aeronave si placile de aterizare .

PEX a devenit o optiune populara si fiabila pentru utilizarea la domiciliu pentru constructia de placi de beton noi, precum si pentru constructia de grinzi sub pardoseala, precum si pentru retehnologizarea (grinzile). Deoarece materialele sunt produse din polietilena si legaturile sale sunt reticulate, este foarte rezistent la coroziune sau la solicitarile de temperatura si presiune asociate cu sistemele tipice de HVAC pe baza de fluid [55] Pentru fiabilitatea PEX, procedurile de instalare trebuie sa fie precise (in special la imbinari) si specificatiile producatorului pentru temperatura maxima a apei sau lichidului etc. trebuie respectate cu atentie.

Proiectare si instalare

Consideratii generale privind plasarea tevilor de incalzire si racire radianta in ansamblurile de pardoseli, in care pot fi prezente alte componente HVAC si instalatii sanitare

Seturi tipice de incalzire prin pardoseala si racire. Practicile locale, codurile, standardele, cele mai bune practici si reglementarile privind incendiile vor determina materiale si metode actuale.

Ingineria sistemelor de racire si incalzire sub pardoseala este reglementata de standardele si liniile directoare ale industriei.

Proiectare tehnica

Cantitatea de caldura schimbata de la sau catre un sistem sub pardoseala se bazeaza pe coeficientii de transfer termic radiat si convectiv.

Radiantul transfer de caldura este constant pe baza constantei Stefan-Boltzmann.

Convertirea convectiva a caldurii variaza in functie de timp

Densitatea aerului si astfel flotabilitatea acestuia. Air flotabilitatea variaza in functie de temperaturile si suprafetele de suprafata.

0 Shares
You May Also Like