Acul plutitor – un joc pentru zile mohorate 

0 Shares
0
0
0

Vremea mohorâtă nu permite copiilor să se joace în aer liber, părinţii fiind nevoiţi să organizeze diverse jocuri în casă. Pentru a reduce cât mai mult utilizarea ecranelor atât de periculoase pentru ochii fragili ai copiilor, atunci vă recomandăm să vă orientaţi către jocuri educative, astfel încât cel mic să aibă cât mai multe de învăţat în tot acest timp.

De aceea, astăzi am pregătit un nou joc educativ, denumit acul plutitor, joc ce poate fi practicat oriunde, mai ales dacă sunt prezente mai multe persoane.

Care sunt materialele necesare?

În primul rând, după cum probabil v-aţi dat deja seama din titlu, aveţi nevoie de un ac de cusut. Pe lângă acesta, mai aveţi nevoie şi de un castron dar şi de apă. Nu uitaţi să aduceţi lângă dumneavoastră şi o pagină de ziar dar şi puţin detergent lichid. Asta este tot ceea ce aveţi nevoie. De asemenea, după cum probabil v-aţi dar deja seama, aceste ingrediente le aveţi în casă, astfel că nu este nevoie să faceţi cumpărături speciale pentru acest joc.

Ce trebuie să faceți?

Începeţi experimentul tăind o bucată de ziar de aproximativ 5 centimetri pătraţi şi puneţi-o langă dumneavoastră. De asemenea, acest pas poate fi făcut chiar de micuţul dumneavoastră, având grijă ca acesta să nu se taie. Încercaţi să trasaţi liniile înainte ca cel mic să înceapă să taie, astfel încât pătratul rezultat să fie perfect.

Ulterior, umpleţi castronul cu apă, iar mai apoi puneţi bucata de ziar deasupra apei. Veţi observa că aceasta pluteşte. Ulterior, luaţi acul cu mare grijă şi aşezaţi-l deasupra ziarului. Ulterior, împingeţi cu mare atenţie colţurile ziarului în apă.

Veţi observa că acesta va începe să se îmbibe cu apă şi, încet, înce, se va scufunda, ajungând la fundul castronului. Astfel, va râmâne la suprafaţa apei doar acul. Mai apoi, adăugaţi puţin detergent la marginea castronului şi observaţi ce se întâmplă. Acul plutior se va scufunda şi el foarte rapid, ajungând la fel ca şi hârtia de ziar.

De ce?

Dacă vă întrebaţi cum s-a petrecut această magie, începem prin a vă spune că tensiunea apei a fost cea care a făcut posibilă plutirea acului la suprafaţă. O dată cu adăugarea detergentului, a fost întreruptă tensiunea dintre apă şi ac, astfel încât s-a produs scufundarea acestuia. Astfel, prin intermediul acestui experiment, cel mic va reuşi să afle mai mult detalii în legătură cu secretele apei, într-o manieră foarte distractivă şi inovativă.

0 Shares
You May Also Like