Meizu a construit Pro 6 Plus la un standard inalt, cu un design metalic unibody (disponibil in auriu, gri sau argintiu) si o fata alba curata, care va arata familiar pentru utilizatorii de iPhone 6s Plus.
Nu este o copie de carbon a iPhone-ului, cu un buton Home rectangular, mai degraba decat circular, plasat frontal si cu alte mici trucuri adaugate, dar puteti vedea cu usurinta asemanarile, pana la liniile antenei superioare si inferioare precum si logo-ul “Designed by Meizu” pozitionat pe partea din spate.
Cel mai bun loc pentru reparatii telefoane Bucuresti, este pe ServiceGsm.ro!
Unul dintre aceste “trucuri” poate fi gasit in spate, chiar acolo unde va puteti astepta sa vedeti un logo Apple si unde este ceva care ne atrage atentia imediat: un inel flash cu 10 LED-uri care se afla sub camera de 12Mp, amplasata central .
Se pare ca, pe hartie, suna cool, dar in practica acest sistem nu se ridica cu mult peste cateva flash-uri cu LED pe care le-am incercat inainte. Camera insasi iese din sasiu doar foarte putin, oprind in mod placut telefonul atunci cand este asezat pe o suprafata plana si, de asemenea, dand o nota aparte design-ului general.
O singura grila de difuzor se gaseste pe marginea inferioara a receptorului, alaturi de un port USB de mare viteza – 3.1 si de o mufa pentru casti de 3,5 mm. Pe marginea din dreapta veti gasi un buton de manipulare a volumului si un buton de power, iar in stanga un slot dual-SIM actionat cu pin. Deci, totul este la locul lui, toate sloturile sunt acolo unde ne-am fi asteptat sa le gasim.
Aceasta pana cand veti incepe sa utilizati de fapt telefonul, atunci veti realiza ca Meizu a implementat o configuratie oribila de butoane, asemanatoare cu cea a iPhone-ului. (si aceasta nu este singura schimbare a iPhone-ului atunci cand vine vorba de uzabilitate, pentru ca nu exista nici o paleta de aplicatii care sa fie gasita la accesare).
In loc sa foloseasca butoane fizice sau mai des in zilele noastre, butoane capacitive pentru butonul Home, back si cel pentru multitasking, Meizu Pro 6 Plus are doar un singur buton central. Este bine facut si arata bine, cu un design elegant, dar e un cosmar de folosit.
Atingeti-l pentru a executa comanda „back” sau apasati-l pentru a va intoarce in Home. Pentru a accesa multitasking-ul, glisati in sus de la marginea inferioara a ecranului, pe fiecare parte a butonului Home – ceva ce am aflat complet accidental.
De asemenea, integrat in acest buton de acasa este un scaner de amprente rapid si receptiv, care din fericire, functioneaza foarte bine.
Pentru un dispozitiv cu un ecran mare de 5.7 inch, Meizu este foarte confortabil de tinut si de manipulat cu o singura mana.
Acest design ergonomic este realizat printr-un sasiu subtire de 7,3 mm, care este usor rotunjit la margini, precum si cu ajutorul unor rame de ecran subtiri spre stanga si spre dreapta, toate acestea reducand distanta pe care degetul dvs. ar fi nevoit sa se intinda pe ecran.
Afisajul in sine este unul bun si unul dintre putinele panouri Quad-HD pe care le-am vazut pe telefoanele chinezesti. Acesta este un panou Super AMOLED, cea mai buna tehnologie a display-ului existenta, avand culori vibrante, contrast ce determina un nivel de negru adecvat si o luminozitate foarte buna.
Per total, Meizu nu dezamageste cu acest telefon, dar se situeaza sub modelele rivale de la Samsung, dupa parerea noastra.