De cate tipuri sunt castile

De cate tipuri sunt castile

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca vrei sa cumperi casti fara fir sau casti cu fir ar trebui sa stii care sunt cele mai comune modele de casti.

Cand cumpara casti in aceste zile, oamenii dezbat de obicei stilul de casti pe care il doresc (in ureche, pe ureche, in jurul urechii) daca vor alege cu fir sau fara fir (sau chiar in totalitate fara fir) si daca vor opta pentru caracteristici suplimentare ca  eliminarea zgomotului pentru a ajuta la indepartarea zgomotului ambiental. Si mai conteaza foarte mult si pretul. Toata lumea are un buget.

Daca vreti sa stiti mai multe, avem o multime de modele din care poti  alege in lista noastra de la cele mai bune casti pana la cele low budget, cu defalcarea celor mai bune casti in diferite categorii, inclusiv wireless, sport, fara zgomot si ieftin.

Dar daca sunteti inca putin pierdut in labirintul castilor, iata cateva informatii care, speram, va vor ajuta sa va indreptati in directia cea buna.

Forme si stiluri

Distinctiile dintre castile portabile si fixe s-au topit, insa urmatoarea descriere a tipurilor de casti va clarifica optiunile dvs. de cumparare. Modul in care intentionati sa folositi castile (pentru muzica, pentru home theater sau pentru jocuri) si unde intentionati sa ascultati (acasa sau in deplasare) va reduce numarul de tipuri posibile pe care doriti sa le vedeti.

  1. Casti cu fir normale care intra in urechi

De asemenea, cunoscute sub numele de: Casti intraauriculare.

Castile in stil earbud  incep de la modelele de unica folosinta pe care le obtineti intr-un avion la cele incluse in telefonul dvs. smartphone si pana la cele de inalta performanta care ofera performante foarte bune si rivalizeaza sonic cu modelele de dimensiuni complete. Castile  mici se sprijina pe urechea exterioara sau trebuie introduse in canalul urechii, iar unele modele, in special cele sport, includ aripi sau aripioare pentru o fixare mai adaptata si mai sigura.

Castile Upside: Ultracompacte si usoare; majoritatea modelelor au un microfon si comenzi de navigatie pentru sunet, integrate in fir; pot asigura o izolare moderata pana la excelenta fata de zgomotele externe; interfereaza putin sau deloc cu cerceii, lanturile, parul si esarfele sau gulerele.

Dezavantaj: Calitatea sunetului si raspunsul la bas nu sunt adesea comparabile cu modelele full-size; uneori pot provoca disconfort in momentul utilizarii extinse; unele modele de referinta sunt greu de inserat si indepartat, ceea ce le face mai putin ideale pentru mediile de birou; proiectarea cu doua cabluri inseamna mai multe posibilitati pentru fire incurcate.

Sunt unele casti care au si caracteristici suplimentare cum ar fi: Telecomanda cu cinci butoane pentru controlul volumului; varietate de marimi si materiale de varf pentru urechi (spuma, cauciuc, silicon); ghidaje pentru urechi, unele dintre ele permit chiar si utilizarea la volan.

  1. Casti pentru urechi

De asemenea, sunt cunoscute sub numele de: casti supra-audio, casti deschise, casti semi-deschise, casti inchise, casti cu fir. Acestea doar se sprijina pe ureche si nu sunt introduse in ureche ceea ce implica mai mult confort si o izolare mai buna a sunetelor de fond.

 

0 Shares
You May Also Like