Lucrari de foraje puturi pentru irigatii – cum se realizeaza si ce trebuie sa stii despre acestea

0 Shares
0
0
0

Daca esti interesat de ideea de a realiza foraje puturi experte, insa nu esti convins de faptul ca vei reusi, cel mai indicat este sa lasi treaba pe mana specialistilor. Vei vrea ca la final alimentatia sa fie una corespunzatoare si nicidecum una cu deficit de apa. Pentru asta sunt necesare cunostinte de specialitate – nu oricine are priceperea necesara.

Sunt numeroase detalii de care trebuie sa se tina cont in astfel de operatiuni, iar regiunea, tipul solului si profilul hidrologic specific arealului sunt doar o parte a acestora.

Foraje puturi eficiente in functie de factorii de influenta

Inainte de a incepe lucrarile propriu zise, este necesar sa te pui la punct din toate privintele, sa ai in vedere ce si cum trebuie realizat, iar in privinta dimensiunilor totul sa fie precis.

Ai posibilitatea de a face foraje puturi prin sistem de picurare spre exemplu – in cazul arealelor mici. Daca este vorba insa despre bazine,  ai nevoie cu siguranta de o alimentare cat mai rapida.

Bifeaza de asemenea o circulatie optima a apei printr-un diametru corespunzator al lucrarii, precum si prin debite adecvate.

Pe langa aceste detalii, trebuie sa te raportezi si la nevoile tale vis a vis de calitatea apei, de suprafata, de adancimea lucrarii. Specialistul va sti exact cum trebuie sa procedeze cand va cunoaste aceste date. In conditiile in care interesul vizeaza debite mari, peste 25 metri cubi/ora, ai in vedere diametre tubulatorii de 180/200 mm.

Sa stii ca influenteaza destul de mult durata de executare a lucrarii de foraje puturi si zona in care doresti sa o realizezi. Va avea influenta din acest punct de vedere si duritatea solului. In acest sens, spre exemplu specialistii EcoDrill – un nume de referinta pe aceasta nisa, utilizeaza vaste metode.

Dupa zona, se utilizeaza sistemul de percutie – la munte. Acolo rocile si solurile sunt dure. La campie insa este potrivit a folosi foraj hidraulic rotativ cu circulatie de fluid.

In orice caz, atunci cand colaborezi cu experti precum EcoDrill, beneficiezi de un timp de executie rapid, indiferent de tipul sistemului pentru care se opteaza.

Cunoscatorii acestor sisteme de irigatii stiu ca sunt anumite specificatii in care trebuie sa se incadreze pentru a putea fi considerate foraje puturi corespunzatoare. Cele de mare adancime sunt dintre cel mai des solicitate. Cand spunem irigatii, spunem din start suprafete mari si adancimi asemenea.

Doar in acest fel poate fi asigurat debitul necesar. Bineinteles ca o influenta in acest sens o va avea si zona in care se executa lucrarea. Nu poti sa ai pretentia sa ti se faca un foraj de mare adancime cand conditiile sunt doar pentru cele de suprafata.

Cat despre pret, care este de asemenea un factor ce influenteaza lucrarea, specialistii vor mentiona faptul ca se raporteaza la zona, adancime, tip de sistem, diametru etc. In acesta unii includ si elemente ca accesoriile diverse utilizate, echipamente si utilaje, tubulatura, filtre, materiale diverse, piesa de fund si asa mai departe.

In conditiile in care inca ai nelamuriri cu privire la executarea de foraje puturi, te sfatuiesc sa intri pe ecodrilldoraje.ro. Gasesti acolo informatii variate legate de acestea.

0 Shares
You May Also Like