Ce fac daca mi-a disparut telefonul?

0 Shares
0
0
0

In primul rand, nu te panica. Verifica intai daca nu cumva l-ai ratacit prin casa, geanta, pe la birou, etc. Poti incerca sa te suni pentru a-l localiza mai usor in cazul in care nu apare de la primele cautari. Daca nu ti-ai memorat numarul de telefon, poti ruga pe cineva sa te sune in cazul in care are numarul tau de telefon salvat in agenda.

Daca telefonul este pe silentios va fi mai greu de localizat insa chiar si asa insa exista o sansa. De asemenea, daca telefonul chiar a fost uitat undeva si gasit de cineva bine intentionat prin apelarea telefonului ii faceti munca de returnare a acestuia mai usoara.

Daca insa acesta nu este de gasit in ciuda cautarilor, este indicati sa luati legatura cu operatorul de telefonie pentru blocarea numarului de telefon.

Daca in cazul abonamentelor cei care l-au gasit pot incarca factura prin folosirea acestuia, in cazul cartelei prepay riscul este destul de mic. Ce pot face insa in acest caz este sa efectueze apeluri sau sa trimita mesaje in numele dumneavoastra ce pot avea consecinte neplacute.

In cazul in care va recuperati telefonul numarul poate fi bineinteles deblocat si reutilizat, astfel ca nu riscati pierderea sa. Operatorul va poate cere o serie de informatii cu privire la titularul abonamentului/cartelei pentru a va putea identifica in momentul efectuarii apelului astfel ca este bine sa le aveti la indemana.

Operatorul poate de asemenea urmari telefonul cu ajutorului IMEI-ului acestuia (pe care il puteti gasi pe telefon insa de vreme ce nu mai sunteti in posesia acestuia ramane doar varianta cutiei telefonului unde este de asemenea inscris).

Acest lucru este insa posibil doar la solicitarea autoritatilor in urma unei plangeri penale depuse la politie pentru furt de catre proprietarul telefonului.

In cazul in care ai convingerea ca a fost furat si este imposibil de recuperat, sterge toate datele din telefonul furat, de la distanta cu ajutorul functiei Find My Device (pentru Android) sau Find My iPhone. Astfel te poti asigura ca datele tale personale nu pot fi folosite de persoana ce a gasit telefonul in niciun scop.

Aceste functii insa pot fi folosite doar daca au fost configurate in prealabil. Au de asemenea rolul de a va arata locatia telefonului, insa doar daca serviciul de localizare este pornit. Acest lucru insa este foarte putin probabil in cazul in care persoana care a intrat in posesia sa nu este una bine intentionata.

Bineinteles in cazul in care nu aveti posibilitatea de a bloca device-ul de la distanta, acesta poate fi reconfigurat de cel ce l-a gasit si folosit in scop personal sau chiar vandut.

Chiar daca dispozitivul era de generatie veche sau prezenta defecte, acestea pot fi remediate usor (de pilda printr-o schimbare display iphone 7 sau alte astfel operatiuni) iar telefonul poate fi ulterior scos la vanzare. Ar merita deci sa aruncati un ochi si pe OLX pentru a vedea ce telefoane au fost scoase la vanzare in ultimele zile.

0 Shares
You May Also Like