Recomandări pentru îngrijirea corectă a părului vopsit

Recomandări pentru îngrijirea corectă a părului vopsit

0 Shares
0
0
0

Ai decis să renunți la culoarea naturală a părului tău, sau poate vrei să maschezi cât mai bine firele de păr alb care și-au făcut apariția! Perfect, ai luat cea mai bună decizie!

Dar, știai că de acum rutina ta de îngrijire a părului trebuie modificată? Specialiștii consideră că părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială, deoarece este mult mai sensibil, se rupe mult mai ușor.

De aceea, avem pentru tine câteva recomandări despre cum să ai grijă așa cum trebuie de părul tău vopsit.

Folosește șamponul potrivit

Dacă până acum foloseai un anumit șampon și erai foarte mulțumită de el, este cazul să renunți la el. Este nevoie ca de acum să folosești un șampon special pentru părul vopsit, iar un șampon Wella Professionals Invigo Color Brilliance este alegerea specialiștilor.

De altfel, aceștia chiar recomandă gama de șampoane profesionale Wella pentru îngrijirea  părului copsit, deoarece acestea nu numai că-i păstrează acestuia culoarea vie, dar nici nu îndepărtează culoarea.

Indiferent dacă ți-ai vopsit tot părul sau doar ți-ai făcut câteva șuvițe, alege șamponul și balsamul pentru păr vopsit.

Balsamul de păr este obligatoriu

În cazul părului vopsit, devine obligatorie folosirea balsamului de păr. Explicația specialiștilor este simplă: prin vopsire, firul de păr devine mult mai fragil și se usucă mult mai repede.

De aceea, un balsam special pentru părul vopsit va duce la hidratarea acestuia, și de aceea trebuie să-l aplici pe aproape toată suprafața, mai puțin rădăcinile.

Nu spăla părul imediat după vopsire

Una dintre greșelile frecvente ale urmașelor Evei care își vopsesc părul este să îl spele imediat după ce au încheiat cu colorarea acestuia. Ai observat desigur că părul proaspăt vopsit are o strălucire extraordinară, pe care îți dorești să o păstrezi cât mai mult timp.

De aceea, evită spălarea imediată a acestuia, pentru că pierzi din luciu și vitalitate. De asemenea, nu te spăla pe cap decât de maxim două ori pe săptămână, pentru a păstra culoarea frumoasă mai mult timp.

Nu te spăla cu apă fierbinte

Nici spălatul părului vopsit cu apă fierbinte nu se se dovedește a fi o mișcare prea inspirată. Din contră, dacă te speli des pe păr, folosind în acest scop apă fierbinte, nu doar că vei avea parte de o estompare a culorii, dar în timp podoaba ta capilară va fi mult mai fragilă.

De asemenea, nu folosi șampon în exces, pentru că poate duce la îngrășarea părului.

Ai grijă la razele puternice ale soarelui

Razele puternice ale soarelui nu sunt bune prietene cu părul vopsit care devine tern și lipsit de strălucire atunci când nu este protejat așa cum trebuie.

Prin urmare, pe perioada verii, poartă pălării pentru a te feri de insolație, dar și pentru a-ți proteja părul. Nu uita ca atunci când mergi la plajă să nu îți uzi părul cu apa de la piscină, deoarece aceasta conține clor, care îl poate decolora.

Acestea au fost recomandările specialiștilor referitoare la îngrijirea părului vopsit. Respectă-le și vei avea părul frumos pe care ți-l dorești!

0 Shares
You May Also Like