Intrebari frecvente despre incinerarea umana

Intrebari frecvente despre incinerarea umana

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, in crematoriile din Romania au loc din ce in ce mai multe incinerari. Exista situatii in care ultima dorinta a celor decedati a fost sa fie incinerati, asa ca familia indurerata va trebui sa opteze pentru incinerarea umana a decedatului.

Exista de-asemenea situatii in care familiile greu incercate isi incinereaza decedatii, dat fiind faptul ca locurile de veci libere din cimitire sunt din ce in ce mai putine.

Tinand cont de aceste detalii, si de faptul ca se opteaza din ce in ce mai des pentru incinerare umana, oamenii au diferite curiozitati despre aceasta procedura. Tocmai din acest motiv, vom vedea care sunt cele mai frecvente intrebari in ceea ce priveste incinerarea umana.

De ce oamenii doresc sa fie cremati?

Pret

Odata cu cremarea, puteti evita multe dintre cheltuielile necesare inmormantarii. Nu este necesar sa cumparati un sicriu scump. Procedurile de imbalsamare si cosmetizare nu sunt necesare daca trupul neinsufletit nu va fi vazut de catre oameni. Apoi, incinerarea costa mai putin decat cumpararea locului de veci si organizarea inmormantarii.

Religie

Unele culturi religioase favorizeaza incineratia ca practica. De exemplu, inmormantarile hinduse  au tendinta de a merge cu cremarea, in timp ce budistii favorizeaza si practica. Cremarea pentru catolici este permisa, dar Biserica are reguli stricte care trebuie respectate.

Mai multa flexibilitate

Familiile greu incercate au mai multa flexibilitate in ceea ce priveste cenusa. Aceasta se poate ingropa, poate fi imprastiata sau pastrata intr-o urna, in timp ce inmormantarea presupune ingroparea decedatului.

Cum functioneaza un crematoriu?

Dupa ce cineva moare, trupul lor este ridicat de la locul mortii. Acesta este apoi transportat in locatia in care va fi efectuata cremarea. Initial, documentele necesare sunt finalizate. Apoi, dupa unele pregatiri preliminare, corpul este plasat in interiorul unei camere de cremare si expus la temperaturi intense.

Caldura reduce corpul pana la fragmente osoase. Dupa o perioada de racire, fragmentele sunt macinate in continuare intr-o substanta asemanatoare cu nisip, folosind un cremulator. Resturile cremate sunt apoi introduse intr-un recipient si prezentate familiei imediate.

Ce se afla in interiorul unui crematoriu?

Crematoarele variaza, dar in interiorul unuia puteti gasi un birou de afaceri unde va veti ocupa de documente si procesul va fi explicat. In plus, acestea au frecvent o zona de vanzare cu amanuntul in care sunt vandute articole precum urne, caschete, memento si alte articole legate de cremare.

Majoritatea crematoriilor au o camera, care are o fereastra pentru familie si prieteni pentru a urmari procesul de cremare.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai des intalnite intrebari pe care oamenii le au in ceea ce priveste procedura de incinerare umana. Dat fiind faptul ca in ultimul timp sunt din ce in ce mai multe cazuri in care familiile isi incinereaza decedatii, este cat se poate de firesc ca oamenii sa caute informatii despre aceasta procedura.

Cu cat oamenii cunosc mai multe informatii despre procedura de incinerare umana, cu atat sansele sunt mai mari de a opta pentru incinerare umana atunci cand cineva din familia lor moare.

0 Shares
You May Also Like