Imbracaminte de petreceri pentru aparitii de neuitat

0 Shares
0
0
0

Barbatii de multe ori se plang ca femeile pierd prea mult timp pentru a se pregati pentru anumite petreceri. Dar este si pe buna dreptate. Barbatii nu au nevoie decat sa se imbrace in costum, in timp ce femeile trebuie sa-si faca parul, sa-si aplice machiajul si sa gaseasca rochia potrivita de la DyFashion sau din alte magazine.

Unul dintre motivele pentru care femeile se chinuie uneori atunci cand vine vorba de aranjarea pentru un anumit eveniment este ca vor sa arate cat mai bine si nu vor sa “o dea in bara”. Cand participati la un eveniment social, de exemplu, exista adesea un cod vestimentar. Sa revizuim putin codurile vestimentare.

Stil semi formal

Dupa cum sugereaza si numele, oaspetii nu sunt asteptati sa se imbrace pentru evenimente semi-formale. Cina sau petrecerile de cocktail cu prieteni apropiati si cunoscuti sunt, in general, semi-formale.

Barbatii ar trebui sa poarte costume intunecate, iar femeile pot purta rochii de cocktail sau de petrecere. Femeile profesionale poarta uneori costume elegante pentru evenimente semi-formale.

Stilul formal de afaceri

Codul vestimentar pentru afaceri este acelasi cu cel semi-formal pentru barbati, dar femeile trebuie sa se imbrace in costume sau rochii lungi.

Stilul Neoficial

Atunci cand o invitatie solicita un cod vestimentar casual, deseori inseamna ca barbatii trebuie sa poarte costum si cravata, iar femeile sa poarte rochii mai scurte. De cele mai multe ori, petrecerile casual se tin in lunile mai calde, cand rochiile sau imbracamintea formala sunt nepotrivite.

Deoarece codul vestimentar pentru femei este mai complicat, necesita examinari suplimentare. Unul dintre cele mai confuze lucruri despre imbracamintea de seara pentru femei sunt definitiile destul de largi. Toata lumea stie, de exemplu, ce este un tuxedo. Dar ce zici de o rochie de cocktail, o rochie de seara sau o rochie de petrecere?

Inca o data, aceste rochii sunt definite de formalitatea evenimentului. Cea mai formala rochie este rochia de seara.

O rochie de seara este, in general, din satin, matase, catifea sau sifon. Rochiile de seara de la dyfashion.ro sunt mult mai utilizate, deoarece sunt disponibile pentru orice talie.

Rochiile de cocktail au fost create special pentru afacerile semi-formale. Lungimea rochiei variaza mult. Unele rochii de cocktail sunt mai degraba revelatoare, cu o linie care cade chiar deasupra genunchilor, iar altele cad pana la glezne.

Cea mai comuna lungime pentru o rochie semi-formala este la aproximativ doi centimetri deasupra gleznelor.

Rochiile de cocktail mai scurte sunt adesea vazute in cluburi de lux sau la intalniri mai casual. Aceste rochii erau cunoscute sub denumirea de „rochii de seara tarzie”, inainte ca petrecerile de cocktail sa devina infloritoare in anii ’50. Au fost, de asemenea, numite „rochii de seara devreme”, deoarece femeile le purtau adesea la cina sau la un restaurant local.

Ce este atunci o rochie de petrecere? Ei bine, o rochie de petrecere poate fi oricare dintre cele mentionate mai sus. Rochiile de cocktail, rochiile de seara si de bal sunt toate in mod oficial rochii de petrecere. Unele sunt purtate la petreceri formale, in timp ce altele sunt purtate la evenimente semi-formale si casual.

0 Shares
You May Also Like