Cum se intretin corect termopanele?

Cum se intretin corect termopanele?

0 Shares
0
0
0

Posesorii de geamuri PVC au inteles ca intretinerea acestora este foarte importanta. Atunci cand cureti ferestele trebuie sa tii cont de substantele utilizate si acestea vor fi diferite tinand cont de partea componenta pe care vrei sa o cureti. Rama este diferita de sticla si de aceea iti oferim mai multe sfaturi pentru intretinerea optima a geamurilor.

Utilizeaza materiale care nu sunt abrazive

Atunci cand vrei sa iti ingrijesti ferestrele din PVC corect, poti sa alegi inca de la inceput materialele potrivite. Pentru rame sau sticla se recomanda evitarea substantelor care sunt fie abrazive si neaparat carpe moi. Poti folosi o panza din bumbac moale, pentru a evita riscul de a zgaria ferestrele. De asemenea, materialele cum sunt microfibra si pielea de caprioara reprezinta solutii bune. Poti gasi lavete din microfibra in orice magazin care comercializeaza produse pentru curatenie sau in farmacii si in magazinele de ochelari.

Poti utiliza de asemenea si prosoape din hartie care te vor ajuta sa faci cea mai buna treaba in ceea ce priveste tamplaria si sticla.

Evita carpele colorate atunci cand ai ferestre albe

Daca ramele geamurilor sunt albe atunci este recomandat sa nu folosesti materiale inchse la culoare. Materialele colorate pot sa lase anumite urme pe rame si acestea pot sa fie permanente, caz in care va trebui sa te obismuiesti cu ideea sau sa schimbi ramele.

Daca nu ai rame albe atunci poti folosi carpe de orice culoare pentru ca nu se va intampla nimic.

Utilizarea de solutii speciale pentru murdaria persistenta

Atunci cand ai obiceiul de a curata des termopanele nu te vei confrunta cu murdaria persistenta pentru ca aceasta va fi curatata la timp si nu are cand sa se depuna. In acest sens poti utiliza pentru curatare apa si sapunul sau detergentul clasic. Daca nu lasi petele sa se imprime, iti va fi mult mai simplu si usor sa le cureti.

In cazul in care te ocupi rar sau foarte rar de curatarea suprafetelro sau nu poti face intretinerea la timp, atunci probabil te vei confrunta cu murdarie persistenta si este posibil ca apa si detergentul sa nu mai fie suficiente si sa trebuiasca sa cumperi o solutie speciala. Din fericire, in magazine sunt mai multe solutii si tipuri de solventi, creme si spray-uri care te ajuta sa ajungi la cele mai bune rezultate, in ceea ce priveste curatenia.

Daca te confrunti cu pete persistente evita sa folosesti obiecte care sa razuiasca mizeria depusa. Acestea pot zgaria profielele si pot strica aspectul ramelor. Atunci cand ai rame colorate sau rame care imita lemnul este important sa nu le zgarii pentru ca noile urme se vor vedea mult mai bine decat pe profilele albe.

Urmand instructiunile de intretinere si curatare a geamurilor termopan, acestea se vor conserva mult mai bine si vor rezista mai mult in timp, ceea ce inseamna ca investitia va avea timp sa se amortizeze. Evita pe cat posibil zgarierea accidentala a profilelor sau a sticlei in timpul curateniei si nu folosi substante sau materiale abrazive pentru indepartarea murdariei.

0 Shares
You May Also Like