Sfaturi de baza pentru purtarea corecta a unui costum

Sfaturi de baza pentru purtarea corecta a unui costum

0 Shares
0
0
0

Un barbat elegant este un barbat tot timpul la costum, insa este necesar sa tii cont de mai multe recomandari pentru a nu gresi cu alegerea facuta si pentru a purta costumul corect. Costumele sunt de mai multe tipuri si cu diferite croiuri, insa cel mai important detaliu pe care ar trebui sa il iei in calcul este constructia ta fizica raportata la forma costumului.

Daca vrei un costum care sa ti se potriveasca perfect iti recomandam sa iei in calcul ideea de a cumpara costume barbatesti ready to wear, acestea fiind realizate pe comanda in functie de dimensiunile pe care le transmiti producatorului.

Lungimea pantalonilor este importanta. Un pantalon ar trebui sa fie pana deasupra calcaiului. Materialul nu trebuie sa formeze cute in fata, in zona de baza a pantalonului. Persoanele care abordeaza un stil clasic, poarta costumele in asa fel incat sosetele sa nu se vada nici in pozitie sezand nici stand in picioare. Persoanele care abordeaza un stil mai nou si mai modern aleg pantalonii mai scurti, care permit vederea gleznelor si a sosetelor in mod implicit. Cei care vor sa iasa in evidenta, aleg sosete cu imprimeuri haioase.

Sacourile pot avea diferite revere. In functie de preferinte si de stilul personal se va alege reverul potrivit.

Reverul clasic

Sacourile care au acest tip de rever sunt in general cele pe care le vei purta zi de zi, la serviciu sau la evenimente speciale.

Reverul ascutit

Sacourile care au rever ascutit pot fi purtate in general atunci cand vrei sa scoti anumite detalii in evidenta. Prin forma sa, tipul acesta de rever creaza un V cu rolul de a ingusta talia din punct de vedere vizual. Un alt efect al acestei forme, este faptul ca umerii vor parea mai lati. Tipul acesta de rever se poate intalni mai ales la sacourile doutate cu doua randuri de nasturi.

Reverul sal

Sacourile care au reverul sal sunt cele de ceremonie. Acelasi tip de rever se intalneste si pe sacourile de tip smoching. In general, aceste sacouri nu sunt purtate foarte des, insa sunt recunoscute pentru prestanta si pentru modul in care scot o tinuta din anonimat.

In cazul in care este cald sau evenimentul nu este foarte formal, peste camasa poti pune si o vesta, nu neaparat un sacou. Vestele trebuie sa se termine in zona taliei, sa acopere cureaua dar si sa se asorteze cu imprimeul si materialul costumului pe care il utilizezi. Vesta se poate incheia la toti nasturii sau poate fi lasata deschisa la ultimul nasture.

In cazul in care alegi un costum in dungi, este bine sa ai grija sa ca liniile sa fie fine si verticale. Costumele care au dungile verticale pot sa para caraghioase si se potrivesc in general, la petrecerile tematice. Costumele care au dungile orizontale se poarta destul de greu si se asorteaza la fel de greu.

Tinand cont de toate sfaturile de mai sus vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune tinute, de care sa fii mandru la fiecare aparitie.

0 Shares
You May Also Like