Descopera insula Madeira si traditiile sale inedite

Descopera insula Madeira si traditiile sale inedite

0 Shares
0
0
0

Daca vrei sa profiti de sarbatorile de Carnaval si multe alte sarbatori pentru a petrece cateva momente distractive si fericite, relaxandu-te in acelasi timp, Madeira este destinatia ideala pentru o vacanta de vis.

Lasa-te uluit de peisajele naturale ale acestei insule, cu fauna exotica si flora, marea ca fundal si toate evenimentele pline de culoare si pline de viata care au loc aici.

Cele mai bune traditii ale carnavalului din Madeira

Descopera cateva dintre cele mai interesante traditii ale Carnavalului din Madeira, pe care nu vei dori sa le ratezi:

Celebra parada alegorica a Carnavalului din Madeira

Parada Carnavalului are loc intotdeauna sambata dinaintea Martii Carnavalului. Acesta este cel mai emblematic eveniment al traditiilor carnavalului de pe insula.

Dupa antrenamentele pentru restul anului, la aceasta petrecere au loc mai multe spectacole de peste o mie de participanti: din flotoare, dansatori si grupuri de samba. Strazile din Funchal sunt pline de culoare si muzica pentru o mare sarbatoare de Carnaval.

Carnavalul Trapalhao

Aceasta este o traditie care provine dintr-un obicei spontan al oamenilor mascati cu ocazia de a defila pe strazi. In zilele noastre, pe langa numerosii locuitori si vizitatori ai insulei, este si o perioada pentru satira politica si sociala, intrucat creativitatea nu are limite si unii profita de ocazie pentru a caricaturiza realitatea nationala.

Cateva puncte de interes care nu trebuie ratate

Dupa ce v-ati bucurat de festivitatile de carnaval, asigurati-va ca vizitati unele dintre cele mai frumoase locuri din Madeira:

Cele mai bune peisaje si locuri frumoase

Exista mai multe privelisti uimitoare pe care nu vei dori sa le ratezi pe Insula Madeira. Pico dos Barcelos este cunoscut pentru ca ofera o vedere panoramica asupra orasului Funchal. Alte puncte care nu trebuie ratate includ Cabo Girao – cel mai inalt promontoriu din Europa – de unde poti asista la frumusetea si puterea naturii.

Daca vrei sa vezi o cascada frumoasa, Belvedere Veu da Noiva este un alt punct de frumusete naturala de neratat.

Si, in final, descopera unul dintre cele mai frumoase puncte de belvedere de pe insula, Pico do Areeiro, care, situat la o altitudine de peste 1800 m, ofera privelisti incredibile pe aproape toata lungimea insulei.

Plimba-te de-a lungul levadas

Daca iti place sa te plimbi si sa fii aproape de natura, descopera levadas – canale construite in muntii de irigatii naturale care transportau apa din nordul spre sudul insulei. Aceste trasee sunt si o ocazie excelenta de a cunoaste peisajele sale cele mai spectaculoase, vegetatia exotica si unele dintre cele mai frumoase locuri, accesibile doar celor care sunt pe drum.

Santana si casele traditionale

Unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi cu adevarat este Santana, unde inca mai poti vedea casele traditionale din Madeira, construite pe acoperisuri de paie, cu culorile lor stralucitoare si configuratia unica. Tot in acest oras poti vizita si Parcul Tematic Madeira, unde vei gasi gastronomie, mestesuguri, gradini si alte atractii traditionale.

Gradina botanica

Nu uita sa vizitezi gradina botanica, unde vei vedea si vei cunoaste indeaproape cateva dintre speciile de fauna si flora ale insulei – care includ peste 2500 de plante si diverse specii care, venind de pe mai multe continente, coexista pe insula in armonie. Pe langa faptul ca iti ofera o plimbare placuta, gradinile cu aranjamente florale sunt de o mare frumusete.

Daca ai fost inspirat sa descoperi Insula Madeira, Framey, expertul tau in calatorii iti recomanda un circuit cultural unic care include toate aceste puncte si multe altele, combinand festivitatile de carnaval cu un itinerar foarte complet in jurul insulei. Rezerva-ti urmatoarea calatorie acum!

0 Shares
You May Also Like