De ce miresele poarta alb? Sensul si traditia

De ce miresele poarta alb? Sensul si traditia

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre este o tendinta de a folosi rochii de mireasa albe pentru a mentine traditia de secole. Cu toate acestea, diferite stiluri si glamour au fost adaugate la fiecare rochie pentru a le  face mult mai elegante.

De asemenea, miresele au diferite optiuni de a purta culoarea alba, dar cu atingeri de eleganta si simplitate. Prin urmare, aici, in aceasta sectiune,  vom  explica de ce miresele se imbraca in alb. Poti vedea modele de rochii mireasa Cluj si poti alege varianta potrivita pentru tine.

Care este istoria culorii albe?

Istoria culorii albe in rochiile de mireasa dateaza din timpul Greciei antice in timpul sarbatorilor sale. Grecii au folosit rochii albe care au reprezentat puritatea, finetea si simplitatea oamenilor. Era obisnuit sa vezi rochii  de mireasa si de alte culori, chiar si negru, pana cand ceva a schimbat totul.

In anul 1840, regina Victoria a purtat o rochie alba foarte eleganta pentru nunta ei cu Albert Saxonia. De atunci, multe femei au fost fermecate de imaginea rochiei reginei; folosind-o ca sursa de inspiratie pentru ziua nuntii tale.

In plus, au facut anumite ajustari, ceea ce a dat o nota mai personalizata rochiei de mireasa. Aceasta rochie a fost atat de importanta, incat este inca pastrata in muzeele englezesti.

Care este semnificatia rochiei albe?

Anterior, albul a fost ales pentru rochia de mireasa, deoarece reprezenta inocenta si puritatea miresei.

De asemenea, cand a ajuns femeia la casatorie, rochia a reprezentat fecioria ei in fata bisericii prin insasi culoarea alba. In acelasi mod, fiecare dintre accesorii, cum ar fi voalul,  coronite si altele au reprezentat  eleganta si stilul unei mirese, care se daruia in cel mai pur si complet mod logodnicului ei.

Cu toate acestea, culoarea alba a ajuns sa aiba o semnificatie complet diferita in aceste vremuri. Pentru femei, albul reprezinta eleganta, finetea si simplitatea. Dar ele adauga o nota avangardista si plina de farmec folosind diferite stiluri si modele. In plus, datorita diversitatii si egalitatii de gen, culoarea rochiei de mireasa a devenit favorita miresei, lasand la o parte traditiile.

Alte culori pot fi folosite pentru rochiile de mireasa?

Intr-adevar, diversitatea culturala din lume a permis un echilibru de culori si stiluri pentru orice ocazie.

Una dintre aceste ocazii sunt nuntile culturale, cum ar fi cea  chineza, indiana si musulmana. In acest caz, aceste nunti folosesc culori precum rosu, portocaliu, violet, albastru si maro. Pentru ca, in cultura lor, aceste culori au o semnificatie mult mai importanta pentru cuplu si obiceiurile lor.

De asemenea, se poate continua utilizarea culorii albe cu anumite elemente colorate care pot spori figura miresei. Desi, totul va depinde de gusturile miresei si de cultura acesteia.  Multe mirese se adapteaza la cultura logodnicului lor sau a familiei lor de a avea o nunta foarte colorata , sobra si simplu traditionala.

In cele din urma, rochiile de mireasa reprezinta un element crucial inaintea oricarei casatorii civile sau ecleziastice. Culoarea alba, este aleasa de multe mirese datorita semnificatiei sale de puritate, simplitate si finete pentru ziua nuntii .

0 Shares
You May Also Like