Ce aparat de sudura sa alegei daca esti incepator?

Ce aparat de sudura sa alegei daca esti incepator?

0 Shares
0
0
0

Repararea unui gard sau a unei mese de gradina, ori de ce nu, construirea unui suport simplu, constituie activitati in care vei avea nevoie de o masina de sudat. Ce model este cel mai potrivit pentru sarcini simpl, de zi cu zi? Ce masina de sudura se va potrivi unui incepator? Acestea sunt doar cateva curiozitati pe care le au potentialii cumparatori.

In ce consta un aparat de sudura?

Daca faceti primii pasi in domeniul sudarii sau daca nu aveti experienta, va invitam sa aflati mai multe despre constructia si metodele de utilizare a aparatelor de sudura. Acest lucru va va ajuta sa decideti mai usor ce tip de dispozitiv sa cumparati pentru inceput.

Masina de sudura poate fi compusa din elemente precum:

  • sursa de alimentare – un element cheie responsabil pentru functionarea echipamentului,
  • dispozitiv de control – utilizat pentru a controla functionarea dispozitivului,
  • suport electrod cu cablu: 3 m
  • cablu de impamantare cu clema,
  • sistem de racire – este conceput pentru a preveni supraincalzirea masinii de sudura.

Ce aparat de sudura este cel mai bun pentru un incepator?

Ce masina de sudura sa alegeti? Exista trei tipuri principale de masini din care puteti alege:

  • Masina de sudura MIG/MAG – sudarea se realizeaza cu ajutorul unui electrod consumabil protejat de gaze inerte sau active,
  • Masina de sudura MMA – in procesul de sudare se utilizeaza asa-numitul electrod acoperit,
  • Masina de sudura TIG – se utilizeaza un electrod neconsumabil protejat de gaze inerte.

Ce aparat de sudura este mai potrivit?

Aparatele de sudura MMA considerate o solutie foarte buna pentru incepatori in comparatie cu statiile MIG / MAG, unde viteza de bobinare a firului este de obicei relativ rapida. Lucrul cu un aparat de sudura MMA trebuie sa fie suficient de fluid, de asemenea, este lent.

Acest tip de echipament face posibila crearea de suduri tehnice, mai degraba decat precise, ca in cazul metodei MIG / MAG, dar este mai usor de utilizat  si este potrivit pentru invatarea elementelor de baza si a multor aplicatii simple.

Urmatorul tip de echipamente populare sunt masinile de sudura TIG. Cum functioneaza? Sudarea are loc intr-un ecran de gaz inert prin crearea unui arc electric folosind un electrod neconsumabil. Adesea, procesul utilizeaza, de asemenea, un flux suplimentar in forma de bagheta.

Statiile TIG va permit sa conectati chiar si elemente foarte subtiri si sa creati suduri de inalta calitate la nivel artistic. Conexiunile sunt, de asemenea, permanente. Cu toate acestea, sudura TIG este mai complicata si poate fi mai dificila de invatat pentru incepatori.

Metoda de lucru este pur si simplu considerata destul de dificil de stapanit. Inainte de a incepe sa invatati sudarea TIG, va fi bine sa cunoasteti elementele de baza folosind masini de sudura MMA sau MIG / MAG.

Concluziile

Ce masina de sudura va fi cea mai buna pentru un incepator? Cea mai inteligenta alegere va fi probabil o pozitie MMA. Acest tip de echipament nu necesita o butelie de gaz de protectie si va permite sa lucrati intr-un ritm pe indelete.

Masinile de sudura MMA sunt, de asemenea, relativ ieftine mai ales daca o sa cautati aparat de sudura Micul Fermier si o sa gasiti o varietate de aparate de sudura numai bune de pus in cos.

0 Shares
You May Also Like