De ce sa asculti muzica in timpul zilei

De ce sa asculti muzica in timpul zilei?

0 Shares
0
0
0

V-ati intrebat vreodata de ce cei care asculta muzica au mai mult succes? Ascultarea muzicii este benefica si va vom spune de ce. Asculta muzica asa cum iti place cu Bose SoundLink Revolve Plus II.

Ascultarea muzicii a fost un element extrem de important in viata fiecaruia. Cu totii avem un gen preferat, pe care il auzim in mod regulat.

Multi oameni nu stiu ca muzica, pe langa faptul ca este o metoda de divertisment, este importanta pentru sanatate. Aceasta activitate este una dintre putinele care accentueaza activitatea intregului creier. In plus, ajuta sa va relaxati si sa va simtiti mai bine.

Cu aceasta ocazie, vom vorbi despre cele mai bune beneficii pe care ni le poate oferi ascultarea muzicii.

Reduce durerea

Una dintre cele mai bune metode de reducere a durerii cronice este ascultarea muzicii. Studiile au aratat ca, in 21% din cazuri, pacientii si-au revenit doar ascultand melodia preferata. Astazi, multe spitale folosesc ceea ce este cunoscut sub numele de terapie prin muzica. Aceasta metoda ajuta pacientii sa se recupereze dupa o interventie chirurgicala sau ca analgezic inainte de anestezie.

Studiile au stabilit ca, atunci cand ascultam muzica, corpul nostru elibereaza endorfine. Acest hormon functioneaza ca un analgezic natural impotriva unor dureri cronice si a anumitor boli. In plus, acest hormon poate ajuta la reducerea ritmului cardiac, evitand probleme precum anxietatea si depresia.

Reduce hipertensiunea arteriala

Prin scaderea ritmului cardiac sau a ritmului, ascultarea muzicii poate, de asemenea, sa scada nivelul tensiunii arteriale. Pentru aceasta, se recomanda ca pacientii sa asculte muzica clasica timp de cel putin 30 de minute.

Din acest motiv, s-a demonstrat ca ascultarea muzicii in mod regulat poate evita riscul de a avea boli de inima. Mai mult decat atat, genul potrivit de muzica poate ajuta la regenerarea unor celule ale corpului si la reformarea unor tesuturi.

Ascultarea muzicii stimuleaza creierul

Alte studii au confirmat ca diferite genuri muzicale ne pot stimula creierul in moduri diferite. Ascultarea muzicii puternice si grele ne ajuta sa ne mentinem mintea alerta, iar concentrarea noastra ramane ascutita. Pe de alta parte, ascultarea muzicii moi intareste concentrarea, pe langa relaxarea creierului.

Aceste studii au aratat, de asemenea, ca ascultarea sau studierea muzicii poate ajuta la stimularea diferitelor parti ale creierului. Invatarea stimuleaza emisfera stanga, in timp ce aprecierea activeaza emisfera dreapta. In acelasi timp, ele ajuta creierul sa retina si sa proceseze mai bine informatiile.

Creste performanta fizica

Muzica este necesara pentru a relaxa corpul, pentru a usura tensiunea articulara si pentru a stimula coordonarea. Din acest motiv, ascultarea muzicii in timp ce faceti o activitate fizica, cum ar fi alergarea, stimuleaza performanta corpului nostru. Multe studii au aratat ca aceasta actiune poate ajuta la mentinerea unei rutine consecvente si eficiente.

In mod similar, muzica fiind un relaxant natural al articulatiilor noastre, este un mare ajutor pentru reabilitare. Din acest motiv, poate ajuta acei oameni care au suferit o tulburare de miscare sau un accident. Pentru a imbunatati procesul de recuperare, unii medici cer pacientului sa asculte in mod regulat muzica preferata.

0 Shares
You May Also Like