Cum stiti sa cititi ce este credibil pe Internet?

Cum stiti sa cititi ce este credibil pe Internet?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea celor care navigheaza pe Internet sunt cei care doresc sa afle informatii credibile despre un anumit produs sau un lucru sau o activitate de care au nevoie.

Dar cum stiu ca au citit materiale si informatii credibile? In spatele credibilitatii informatiilor exista mai multe procese, dintre care scrierea articolelor prin optimizare seo, ceea ce inseamna ca nu se scriu niste articole la intamplare, este un adevarat proces, despre care cititorul nu stie, se respecta cerintele impuse de motoarele de cautare, in primul rand de Google, iar scrierea articolelor este complexa.

Exista statistici care au demonstrat ca vizitatorii aleg prima pagina din motoarele de cautare. Oare din comoditate? Din statistici rezulta ca nu, este un intreg proces, rankingul corect se obtine prin SEO aplicat corect si permanent. Este un fel de sita care cerne. Calitatea informatiilor de pe site-urile pe care le cauta vizitatorii este de urmarit.

Articolele scrise prin metoda SEO conteaza foarte mult pentru cititori, care pot alege insa si subiectiv, depinde deci si de gradul lor sau de puterea lor de cunoastere, de cultura pe care o au, de nivelul de pregatire, de varsta, etc. Prin optimizarea SEO, care contribuie la cresterea vizibilitatii unui site in motoarele de cautare si impune reguli de redactare a articolelor, prin plasarea cuvintelor cheie, linkuri de la si catre surse externe, credibilitatea informatiilor devine primordiala.

Nevoile cititorului trebuie sa fie urmarite de catre un scriitor de articole care in primul rand isi pune intrebarea ce ar vrea sa citeasca cineva in legatura cu un anumit subiect. Conteaza apoi modul de a scrie si informatia continuta. Un articol scris bine si care atrage din start cititorul, va atrage si trafic mai mult si se va clasa cat mai sus in motoarele de cautare.

Apoi cititorul trebuie sa stie sa urmareasca ca prin cuvintele cheie poate sa ajunga la alte pagini, sa dea click si sa citeasca si alte informatii relevante legate tot ce acel subiect. Titlul va atrage cititorul cu siguranta, deci trebuie sa contina acea informatie pe care o cauta respectivul vizitator al site-ului.

Iar aspectul a scrie corect gramatical este o alta problema, unii dintre cititori sunt extrem de exigenti si nu pot citi articole care nu sunt redactate corect gramatical, chiar daca au informatiile necesare.

In concluzie, este destul de dificil sa alegeti informatiile credibile de pe Internet, dar bazati-va mai ales pe primele pagini ale oricaror motoare de cautare, pentru ca nu exista acolo la intamplare, ci in urma unei clasificari riguroase, a unor procese monitorizate si sustinute de specialisti.

Veti primi informatiile necesare de pe site-uri credibile in masura in care veti naviga corect in sursa aceasta inepuizabila de informatii, care este in momentul prezent Internetul, care poate uneori sa ofere si informatii mai putin credibile, se spune ca depinde mult de sursa. Depinde insa si de folosirea SEO, a optimizarii care este supravegheata si are reguli stricte de aplicabilitate, deci are un cuvant de spus in acest proces.

0 Shares
You May Also Like