Cum se optimizeaza un site mobile?

0 Shares
0
0
0

Site-ul pe care il aveti ar trebui sa contina numai informatie utila iar informatia de pe prima pagina ar trebui sa fie prezentata clar si concis si usor de parcurs si ar trebui sa fie ierarhizata cu pagini cat mai putine si cu linkuri.

Ecranul telefonului nu se poate compara cu monitoarele si de aceea informatia trebuie sa fie prezentata cat mai bine.
Layoutul ar trebuie sa fie si el cat mai aerisiti si pe o singura coloana, sa aiba structura intuitiva iar fonturile sa fie cat mai usor de citit.

De asemenea este destul de important sa aveti cat mai multe spatii albe si paginile ar trebui sa se incarce cat mai repede in mai putin de trei secunde. Imaginil trebuie sa fie optimizate mobile si compresate adica sa fie mici si de impact dar si sa incapa in ecranul de la tableta ori de la telefonul mobil.

De asemenea, continutul flash va trebui sa dispara pentru ca se incarca greu si sunt si unele browsere care nu pot citi flash pe telefoane.

Pentru a scapa de toata aceasta bataie de cap apelati cu incredere la optimizare seo Cluj.

.

Va recomandam atentie mare la cel limbaj veti utiliza in design. Elementele de branding si de design ar trebui sa fie la fel ca si cele care sunt pentru desktop dar si adaptarea acestor elemente si a meniurilor pentru ecranele tactice.

Derularea urmeaza sa se faca cu degetul si nu cu ajutorul unui mouse.
Deoarece pe piata sunt ai multe sisteme de operare si de asemenea si telefoanele sunt diferite optimizarile si atributele mobile friendly ar trebui sa se implementeze pentru fiecare browser in parte si utilizatorii ar trebui sa se directioneze in mod automat spre o varianta mobila.

De asemenea si monitorizarea comportamentului acestora este esentiala pentru a sti ce trebuie sa imbunatatiti si cu cat ii puteti cuceri pe utilizatori.

O varianta mai buna ar fi sa faceti un hibrid optimizat pentru mobil in asa fel incat si optimizarea care se face sa aiba efect repede si eficient, urmarind in acelasi timp si forma dar si maniera in care ne sunt prezentate informatiile pentur mobile.

Este destul de important sa evitati ferestrele pop up pentru ca navigara printre ferestre multiple si nenumarate taburi se face greu pe mobil si mai ales acolo unde nu avem decat touchscreen la dispozitie. De asemenea este important sa se permita si accesul la varianta desktop pentru ca unele informatii se pot gasi doar acolo.

Cu toate acestea, ne intrebam de unde atata interes pentru mobile friendly. Dispozitive pentru mobil sunt unice pentru ca au abilitatea de a construi legaturi cat mai puternice dintre media online si cea offline cu ajutorul codurilor.

Site-urile mobile sunt aplicatii universale pentru toate tipurile de dispozitive moderne, nu costa mult si sunt flexibile si de asemenea sunt implementate si pentru desktop iar barierele dintre firma si publicul sau tinta sunt aproximativ inexistente.

Nu uitati ca cei care cauta anumite informatii de pe mobil nu au timp sa stea pana cand o pagina se incarca si de aceea este foarte important ca paginile sa se incarce cat mai repede.

0 Shares
You May Also Like