Cum iti poti proteja ochii cand lucrezi la PC?

0 Shares
0
0
0

Sa stai foarte mult timp in fata calculatorului, indiferent ca o faci pentru a te juca, pentru a pierde timpul pe internet sau ca o faci pentru a lucra, cu siguranta poate fi un lucru daunator pentru vederea ta.

Tocmai acesta este si motivul pentru care in cele ce urmeaza vom vedea ce trebuie sa faci pentru a-ti proteja ochii atunci cand petreci foarte mult timp in fata calculatorului.

Mai intai de toate ar trebui ca atunci cand petreci prea mult timp in faa calculatorului, sa iti faci un control oftalmologic obligatoriu.

Indiferent de faptul ca iti simti ochii obositi, sau ca acestia se rosesc, sau simti alte simptome, cu siguranta este extrem de important sa mergi la un medic oftalmolig cat mai rapid. Daca totul este in regula, trebuie apoi sa faci un control oftalmologic odata pe an.

Pentru a-ti proteja si mai bine vederea, cel mai bine ar fi sa ajustezi lumina incaperii in care iti desfasori activitatea. Cel mai indicat ar fi sa iti asezi biroul perpendicular cu fereastra si nu in fata ei. In cazul in care exista jaluzele, acestea cu siguranta ar trebui trase pentru a acoperi ferestrele atunci cand lumina este foarte puternica.

Un alt detaliu foarte important care te poate ajuta sa iti protejezi ochii atunci cand petreci foarte mult timp la calculator, este acela de a clipi cat mai des. In acest fel vei preveni uscaciunea si iritarea ochilor. In acest sens ai putea discuta chiar cu medicul oftalmolog care sa iti prescrie lacrimi artificiale care sa iti lubrifieze ochiul.

Ar fi deasemenea indicat sa iti obisnuiesti ochii in fiecare zi cu gimnastica ochilor, la fiecare 20 de minute. In acest caz ar trebui ca privesti timp de 10 – 15 secunde spre un obiect indepartat, apoi spre unul apropiat. Daca vei efectua acest procedeu de 10 ori, vei elimina pericolul de spasm acomodativ care apare in timpul lucrului pe calculator.

Ei bine, acestea sunt cateva detalii si trucuri care te pot ajuta pentru a-ti proteja ochii atunci cand petreci mult timp in fata calculatorului. Ai putea de exemplu sa iti indrepti atentia si spre o pereche de ochelari de protectie pentru calculator, care cu siguranta iti vor proteja foarte bine ochii.

Inainte de a cumpara ochelarii pentru protectia ochilor, ar fi indicat sa ceri si parerea unui medic oftalmolog, pentru ca acesta poate veni cu alte idei si cu alte perechi de ochelari de recomandat.

In ceea ce priveste ochelarii de protectie pentru calculator, acestia nu doar ca sunt utili pentru a-ti proteja ochii, ci sunt si foarte confortabili, deci te vei simti bine in pielea ta atunci cand ii vei purta.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, atunci cand petreci foarte mult timp in fata calculatorului, poti sa urmezi fel si fel de trucuri utile pentru a-ti proteja ochii, insa fara doar si poate, cea mai buna idee ar fi aceea de a folosi o pereche de ochelari de protectie pentru pc.

0 Shares
You May Also Like