Cine este Mos Craciun? Povestea reala pentru copii

Cine este Mos Craciun? Povestea reala pentru copii

0 Shares
0
0
0

Mos Craciun, cunoscut caracterul festivitatilor, implineste trasaturile de a fi un batran dolofan adorabil imbracat iconic intr-un costum rosu si alb. Cu o caciula speciala de aceleasi culori, cizme si centura neagra, o barba alba mare distinctiva. De asemenea, poarta cu el un sac cu nenumarate daruri.

Mos Craciun face aluzie la un fenomen de natura universala in sarbatorile de Craciun, deoarece atunci cand ne gandim la luna festiva a lunii decembrie, acest personaj mentionat mai sus vine in minte.

Mos Craciun este cel ce lasa daruri sub brad, an de an, tuturor copiilor. Pentru a impresiona cumpara brazi de lux de la BraziCraciun.net.

 Dar cine este cu adevarat Mos Craciun?

Pentru a afla cine este Mos Craciun? Trebuie sa vorbim despre prenumele sau, Sfantul Nicolae din Bari. Un tanar din Patara, in regiunea Lycia. Care mosteneste bunurile dupa moartea tatalui sau.

Nicolae, fiind orfan, este dus la tutela unchiului sau, un preot care inspira calea religiei si il face si pe acel tanar preot. Intr-un semn de bunatate si iubire de aproapele.

In primii sai pasi in acest sens, Nicolás imparte o mare parte din activele sale monetare cu fiecare persoana care avea nevoie de ele. De asemenea, este subliniat faptul ca el a avut o mare placere in a ajuta in special copiii.

Venerat de catolicism convertit, precum si patron al Bulgariei, Greciei si Rusiei, precum si protector de copii, cercetatori si marinari. Cunoscut ca un mare slujitor al lui Dumnezeu si datator de credinta, bunatate si compasiune. Generos si acordand o atentie deosebita celor care au cea mai mare nevoie si fara exceptie oricarei persoane care are nevoie sa fie atinsa de lumina cerului.

Lucrarile Sfantului Nicolae de Bari ca Preot

Odata cu trecerea anilor, cunostintele lui Nicolae au devenit din ce in ce mai vaste odata cu munca unui preot si cu actele sale de includere a credintei si a iubirii de aproapele.

El incepe sa transcenda cu o rezonanta mai mare, a venit sa intreprinda calatorii, cunoscut pentru fapte. Un exemplu clar este modul de acordare a banilor pentru trei fiice tinere ale unui tata cu putine resurse, care au permis astfel acestor tinere fete sa aiba un bun al lor pentru a se casatori.

De asemenea, putem evidentia in lucrarile sale povestea readucerii la viata cu puterea credintei si a rugaciunii a unor trei micuti, care au murit. De aceea, in unele dintre imaginile sale, este normal sa-l recunoastem pentru ca are in compania sa prezenta a trei copii.

O alta poveste este ca unii presupusi criminali erau condamnati la moarte atunci cand se apropia sarbatoarea sfantului Nicolae. El a putut sti ca erau nevinovati de faptul pentru care urmau sa execute o pedeapsa nedreapta.

De la Episcop la Icoana de Craciun

Tot prin hotararea celorlalti episcopi si preoti castiga titlul de Episcop in Myra, oras in care locuieste dupa moartea parintilor sai.

Astfel de lucrari au devenit atat de celebre incat au venit din Turcia in Olanda, unde a existat o relatie intre acest personaj si asa-numitul patron Sinterklaas al acelor tinuturi si Germania, unde numele sau ar fi putut merge de la a fi Sfantul Nicolae la un “Sfant Nikolaus”.

0 Shares
You May Also Like