Cum se face albirea dintilor in ziua de astazi?

Cum se face albirea dintilor in ziua de astazi?

0 Shares
0
0
0

Ce am mai putea spune despre albirea dentara? Sunt mii si mii de articole si cursuri ce descriu si ofera informatii detaliate despre petele intrinseci si extrinseci, agentii de albire pe baza de peroxid, management-ul asteptarilor clientului, tehnici de albire “in office” sau la domiciliu, etc. Daca iti doresti benzi pentru albirea dintilor, intra pe SmileBright.ro.

Albirea dintilor este clar un serviciu foarte performant in ziua de astazi, pacientii putand sa apeleze la el, constienti fiind de contextul nevoilor medicale si de istoricul medical al danturii.

De aceea, diagnosticul pus de catre medicul stomatolog si management-ul tratamentelor, sunt prioritati de top atunci cand te gandesti cum sa-ti tratezi mai bine dantura.

Cu cativa ani in urma, Dr. Charles Cobb, a analizat cererile de servicii asiguratoare pentru dantura. A constatat ca peste 50% dintre adulti cu varste cuprinse intre 30 si 70 de ani, au o forma de periodontita.

Cu toate astea, evaluarile lui au relevat faptul ca doar 5-6% dintre acestia, urmeaza terapie in acest sens. In acelasi timp, cererile de asigurare pentru diferite servicii cosmetice, au crescut semnificativ.

Chiar si pentru un observator obisnuit, semnificatia acestei discrepante este evidenta. A realiza faptul ca majoritatea pacientilor cu afectiuni periodontale nu sunt tratati cum trebuie, nu au efectuat niciodata un tratament stomatologic pentru acest lucru, este intr-adevar socant.

Cum este posibil ca un asa de mare numar de oameni care sufera de aceasta boala, sa ignore sau sa evite tratamentele? Sau cum pot ajunge acesti oameni in diferite situatii la medicul stomatolog (pentru tratamentul unor carii de exemplu) si acesta (medicul) sa nu observe ca pacientii sufera si de alte boli care afecteaza gingiile?

Cu toate astea, aceste situatii exista si au crescut ingrijorator de mult. Trebuie sa stiti faptul ca daca suferiti de o boala a gingiei, nu se recomanda nici un tratament de albire (profesional sau neprofesional), pana la tratarea si vindecarea acelei boli.

Orice medic stomatolog care va va spune ceva diferit, nu vrea decat sa va induca in eroare, cautand castiguri rapide (de pe urma tratamentelor de albire foarte scumpe pe care vi le poate face), dar ocolind boala cu adevarat grava, pe care o aveati deja.

De aceea, daca observati ceva in neregula cu gingiile dumneavoastra si vreti sa efectuati un tratament de albire profesional, recomandam sa cereti opinia a cel putin 2 sau 3 medici stomatologi, cu siguranta unul dintre acestia va va avertiza ca trebuie remediata intai problema gingiilor si abia apoi puteti urma un tratament de albire.

Nevoia de diagnostic profesional este fundamentala. Medicii trebuie sa urmeze etica medicala si sa puna diagnosticul corect, indiferent daca asta inseamna ca pacientul nu va mai urma si tratamentele de albire. Din nefericire, diagnosticele puse gresit, care nu includ si prezenta bolilor periodontale, au implicatii majore pentru sanatatea pacientului pe termen lung.

Acesta se poate bucura pe o perioada relativ scurta, observand o albire a dintilor satisfacatoare, dar boala gingiilor va evolua si va afecta iremediabil si dintii. O data ce s-au rezolvat problemele gingiilor, pacientii pot efectua orice tratament de albire.

0 Shares
You May Also Like