Ce este cartilajul de rechin?

Ce este cartilajul de rechin?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care merg frecvent la sala de fitness, cu siguranta au auzit de cartilaj de rechin, si au auzit ca acesta ar afi benefic atunci cand se confrunta cu durerile articulare. Cei care au incercat deja cartilajul de rechin, sustin ca acesta le-a fost de mare ajutor, pentru ca au reusit sa isi amelioreze sau chiar sa scape de tot de durerile articulare.

Unii ar crede ca acestea sunt doar mituri, insa cu siguranta este purul adevar. Cartilajul de rechin, este o sursa naturala in ceea ce priveste intretinerea si functionarea la parametri normali a muschilor, a celulelor organismului si a oaselor, iar acest lucru se datoreaza fara doar si poate, multimii de minerale pe care le contine acesta.

Sa nu credeti insa ca, doar cei care merg la sala de fitness si care se confrunta cu durerile articulare, ar trebui sa ia cartilaj de rechin. Acesta este deosebit de util si in diferite alte situatii, si poate fi utilizat ca adjuvant pentru boala canceroasa la modul general (cancer de piele, cancer la san, cancer pulmonar, cancer la prostata), dar poate fi utilizat si de catre cei care au reumatism, sau de catre cei care au suferit diferite luxatii sau fracturi.

Despre unele beneficii ale cartilajului de rechin, vom discuta in randurile care urmeaza, deci cu siguranta trebuie sa ramaneti alaturi de noi pana la final.

Pierderea vederii legata de varsta (degenerescenta maculara legata de varsta)

Cercetarile timpurii sugereaza ca administrarea unui extract specific de cartilaj de rechin timp de 24 de saptamani, ar putea imbunatati sau stabiliza vederea la persoanele care se confrunta cu pierderea vederii legate de varsta.

Tumora canceroasa numita sarcom Kaposi

Exista rapoarte care arata ca cartilajul de rechin este un supliment care printre altele, ar putea scadea tumorile numite sarcom Kaposi, care este mai frecvent la persoanele cu infectie HIV.

Osteoartrita

Cand sunt aplicate pe piele, produsele care contin cartilaj de rechin in combinatie cu sulfat de condroitina, sulfat de glucozamina si camfor, se pare ca reduc simptomele artritei. Cu toate acestea, orice ameliorare a simptomelor se datoreaza cel mai probabil efectului camforului si nu al celorlalte ingrediente.

Cancer la rinichi

Luarea pe cale orala a unui extract specific de cartilaj de rechin, pare sa creasca supravietuirea la pacientii cu cancer renal avansat (carcinom cu celule renale).

Exista riscuri si efecte adverse?

Cartilajul rechin este sigur pentru majoritatea oamenilor atunci cand este luat in mod adecvat pe cale orala, pana la 40 de luni sau cand este aplicat pe piele timp de pana la 8 saptamani.

Poate provoca un gust rau in gura, greata, varsaturi, stomac deranjat, constipatie, tensiune arteriala scazuta, ameteli, glicemie ridicata, niveluri ridicate de calciu si oboseala. Unele suplimente au un miros si un gust neplacut.

Precautii si avertismente speciale

Sarcina si alaptarea: Nu exista suficiente informatii fiabile despre siguranta administrarii cartilajului de rechin daca sunteti gravida sau alaptati. Ramaneti in siguranta si evitati utilizarea.

Niveluri ridicate de calciu (hipercalcemie): cartilajul rechin ar putea creste nivelul de calciu, deci nu ar trebui sa fie utilizat de persoanele ale caror niveluri de calciu sunt deja prea mari.

De-asemenea, este foarte important de mentionat ca in ciuda faptului ca este un produs deosebit de util in diferite situatii dupa cum se poate vedea, nu este recomandat ca acest cartilaj de rechin sa fie utilizat de catre copii.

Adultii in schimb, il pot lua, si ar trebui sa ia cate 1 -2 capsule in fiecare zi, de cate 3 – 4 ori pe zi, pentru a cunoaste cele mai bune rezultate in urma administrarii acestui produs care are atat de multe benefici majore.

0 Shares
You May Also Like