In cazul in care locuiesti la casa, si ai o curte spatioasa, ar fi pacat ca daca situatia financiara iti permite, sa nu iti construiesti o piscina in curte.
Mai mult ca sigur te vei gandi insa ca o piscina in curte costa multi bani, si ca nu se merita sa investesti bani pentru a avea o piscina acasa, atata timp cat poti sa mergi la strand, insa lucrurile nu stau tocmai asa.
Exista piscine ieftine, pe care si le poate permite multa lume, dar exista si piscine scumpe, pe care si le pot permite doar cei foarte bogati.
Important de precizat este faptul ca pretul unei piscine este influentat de mai multi factori, dintre care ii amintim pe cei mai importanti. Ei bine, acestia sunt: dimensiunea piscinei, forma piscinei, tipul de structura ales, finisajele piscinei, sistemul de filtrare, gradul de echiparea piscinei si modul de exploatare.
Ei bine, in functie de cat de mare iti vei dori piscina, dar si in functie de cati bani iti permiti sa cheltuiesti pentru constructia acesteia, vei putea opta pentru diferite tipuri de piscine pentru curtea casei tale.
Ai putea de exemplu sa iti indrepti atentia spre o piscina ingropata, care sa fie prevazuta cu pereti din beton. Ei bine, dupa ce se executa etapele preliminare pentru realizarea constructiei, se efectueaza urmatorii pasi:
- Montarea instalatiei de tevi;
- Realizarea peretilor de sustinere, si a treptelor.
- Montarea plasei de armare si a barelor de otel beton.
- Pulverizarea sub presiune a betonului.
Tot pentru curtea casei tale ai putea sa optezi pentru o piscina ingropata cu pereti din polistiren, in cazul i ncare piscina ingropata cu pereti din beton nu iti este pe plac.
Pentru realizarea unei asemenea piscine, sunt necesari urmatorii pasi:
- Montarea partiala a sistemului de tevi, dupa care se trece la efectuarea instalatiei electrice, dar si realizarea instalatiei de filtrare si a celei de incalzire.
- Montarea plaselor de armare si a armaturii verticale pentru fixarea peretilor din polistiren reprezinta al doilea pas important.
- Turnarea radierului pe fundul piscinei reprezinta urmatoarea etapa.
- Montarea peretilor. Peretii din poliester sunt foarte buni izolatori termici. Se decupeaza polistirenul in locurile unde se monteaza accesoriile piscinei, dupa care se sprijina peretii si se toarna beton.
- Se monteaza treptele.
- Se finalizeaza montajul tevilor si furtunelor.
- Se monteaza liner-ul (folie impermeabila, captuseala).
Ei bine, vei mai putea sa te gandesti si la o piscina ingropata cu pereti din otel, sau vei putea opta chiar si pentru o piscina ingropata din poliester sau fibre de sticla.
Cu siguranta fiecare tip de piscina dintre cele pe care le-am enumerat anterior vine cu anumite avantaje, dar si cu anumite dezavantaje.
Pana la urma tu va trebui sa alegi piscina care are cel mai bun raport calitate – pret. Cel mai important insa este faptul ca indiferent ce piscina vei alege, nu vei regreta alegerea facuta, pentru ca te vei putea relaxa zi de zi la piscina, alaturi de familie.