Care este cel mai bun termostat inteligent din Romania?

Care este cel mai bun termostat inteligent din Romania?

0 Shares
0
0
0

Sistemele inteligente de incalzire s-au dovedit a fi cu adevarat inovatoare in ultimii ani. Exista diverse solutii disponibile ce se pot folosi pentru a controla incalzirea cu smartphone-ul. Sistemele existente sunt concepute pentru a face mai usor si mai repede controlul incalzirii casei, indiferent daca proprietarul casei se afla in deplasare sau pe canapea, economisind in acelasi timp si bani.

In cateva saptamani, dispozitivul invata cand, cat timp si la ce temperatura trebuie pornita incalzirea. La un moment dat capata tipare – daca de exemplu, proprietarul iasa din casa marti, si sta pana sambata in vacanta, daca se gaseste casa goala, termostatul se va inchide.

Functia True Radiant este, de asemenea foarte buna pentru a reduce fluctuatiile de temperatura. Desigur, dispozitivul se conecteaza si la reteaua WiFi pentru prognoza meteo online. Un senzor de 150 de grade la bord detecteaza daca cineva este acasa.

Avantajele termostatului inteligent

Acesta poate fi adaptat la configuratia curenta de incalzire si utilizeaza o aplicatie de incalzire bazata pe cloud, datorita care se va putea controla incalzirea de pe smartphone. Cu sistemul V3 +, panoul ofera utilizatorului un control mai bun – luminile LED arata temperatura curenta, in timp ce aceasta poate fi setata si in zone individuale prin intermediul termostatelor Salus SQ610RF 2022. Controlul calitatii aerului este disponibil si prin intermediul aplicatiei.

Termostatul detecteaza, de asemenea, locatia smartphone-ului, astfel incat sa stie cand proprietarul a plecat din casa si cand se intoarce, folosind ceea ce compania numeste „control predictiv model”.

Aceasta tehnologie poate tine cont chiar si de vremea de afara, de momentul in care este probabil ca proprietarul sa se intoarca acasa si de cat timp dureaza in mod normal casa sa se incalzeasca. Datorita compatibilitatii cu toti asistentii inteligenti, inclusiv cu HomeKit de la Apple, se poate porni sau opri incalzirea prin voce.

Acesta este un sistem de incalzire conectat fara fir care permite controlarea caloriferelor individuale si astfel anumite incaperi. Se conecteaza la centrala si la caloriferele existente si se poate controla intregul sistem de incalzire de la o consola centrala sau o aplicatie pentru smartphone. Preturile mari la gaz si electricitate cresc costurile de incalzire. Termostatele moderne regleaza caldura in functie de obiceiurile personale si reduc consumul.

Intr-o gospodarie medie, incalzirea reprezinta aproximativ 60% din costurile energetice. Cresterea preturilor la gaz si energie electrica trezeste dorinta de inteles in toata lumea de a reduce consumul. Cu cat o gospodarie are nevoie de mai putin gaz si electricitate pentru incalzire, cu atat costurile sunt mai mici. Cea mai recenta generatie de termostate este adesea promovata pentru reducerea costurilor cu energia.

Acesta este modul in care incalzirea inteligenta face viata de zi cu zi mai usoara

Mai simplu spus, un sistem inteligent de incalzire va memora obiceiurile. Termostatul controleaza automat puterea de incalzire in functie de rutina zilnica. Apartamentul este incalzit la temperatura dorita chiar inainte de trezire. Daca proprietarul va iesi din casa, stinge incalzirea si reduce caldura in camere. Daca revine seara, apartamentul este deja la o temperatura placuta. Nu este nevoie de incalzirea costisitoare a incaperii.

0 Shares
You May Also Like