De ce sa apelezi la o casa de amanet?

0 Shares
0
0
0

Cand ai nevoie neaparat de bani si vrei sa ii obtii amanetand ceva, in loc de bijuteriile din aur ale bunicii la care tii atat de mult, de ce sa nu iti amanetezi masina pentru care vei obtine cu siguranta suma de bani de care ai nevoie?

Pe piata europeana actuala, implicit pe cea din Romania, exista case de amanet autoturisme care, asa cum ii spune si denumirea, permite amanetarea autoturismelor in schimbul unei sume de bani de care o persoana are nevoie intr-un moment de cumpana.

Procedeul este unul simplu si poate fi explicat in cel mai usor mod cu putinta astfel: vii cu masina, pleci cu banii. Altfel spus, apelezi la o casa de amanet de acest fel, aduci masina ca obiect al garantiei si in schimbul acesteia pleci cu banii de care ai avut nevoie, in limita conditiilor impuse de creditor.

Clientul isi poate recupera autoturismul doar in momentul in care ramburseaza suma imprumutata cu dobanda aferenta perioadei pentru care i-a fost acordat imprumutul.

Desi perioada contractuala este de 30 de zile, in cazul in care clientul se afla in imposibilitatea de a returna banii, aceasta se poate prelungi de comun acord prin stabilirea unei rate suplimentare a dobanzii. Concret, pentru perioada suplimentara vor fi perceputi bani suplimentari, insa clientul are sansa de a nu-si pierde dreptul de proprietate asupra automobilului dat spre garantie.

Aceasta practica este una des intalnita si in tarile europene. In Elvetia, de exemplu, aceasta practica este intalnita mai ales in apropierea concediilor sau a perioadelor de sarbatoare. Multe persoane obisnuiesc sa apeleze la aceasta varianta mai ales cand stiu ca in cateva luni vor beneficia de sume considerabile de bani.

Acest procedeu le permite, astfel, sa faca fata situatiilor imprevizibile. Imprumuturile sunt unele destul de consistente, de obicei, sumele fiind chiar mai mari de 60 000 de euro, cu conditia ca autoturismul depus ca garantie sa fie unul scump, bine cotat, precum Porsche, BMW sau Mercedes. Din considerente legale, societatile de imprumut de acest fel se afla sub dreptul Germaniei.

Contrar credintei populare, nu cei care au o situatie financiara modesta apeleaza la astfel de imprumuturi in Elvetia, ci mai degraba cei care au nevoie urgenta de bani cash pentru a investi la bursa, de exemplu, si nu vor sa rateze o afacere buna din aceasta cauza.

Tara-vedeta la nivel european din acest punct de vedere este Germania. Imprumutul obtinut prin acest procedeu este, de regula, unul trimestrial si este posibila reinnoirea acestuia o singura data. Taxele si comisioanele sunt intr-adevar destul de ridicate, insa nemtii considera ca merita cu siguranta sa apelezi la o astfel de solutie, mai ales ca este vorba de ceva pe termen scurt.

Exista si tari europene in care acest procedeu nu este permis, iar una dintre ele este Belgia. Autoritatile nu permit societatilor de imprumut sa ofere bani in schimbul depunerii ca garantie a unor obiecte de valoare precum bijuterii, opere de arta si chiar masini.

Din fericire pentru multe persoane aflate in nevoie, in Romania acest lucru este posibil din punct de vedere legal, iar pentru unii aceasta modalitate de imprumut poate reprezenta solutia salvatoare in numeroase situatii.

0 Shares
You May Also Like