Rochia alba de mireasa a reginei Victoria – prima rochie de mireasa

Rochia alba de mireasa a reginei Victoria – prima rochie de mireasa

0 Shares
0
0
0

Stilul si alegerea reginei Victoria au fost copiate masiv pe mai multe continente de femei carora le-a placut aspectul ei si au aspirat sa fie ca ea.

La acea vreme, in Anglia exista o clasa de mijloc in crestere, care avea dorinta de a-si arata bogatia si urmarea tendintele, in special ale reginei sale, asa cum se vede in fotografiile sale  din toate revistele.

Deoarece familia regala a fost fotografiata pe scara larga, mai multi oameni au vazut-o si au fost puternic influentati de alegerile lor vestimentare.

Se crede ca alegerea reginei Victoria a unei rochii de mireasa albe s-a bazat pe doua motive, deoarece a vrut sa foloseasca doar materiale fabricate in Marea Britanie si, de asemenea, a cautat sa sprijine industria dantelei din Bevon, care se afla intr-un moment de declin la acea vreme.

Exista motive pentru a arata ca a ales sa poarte o rochie de mireasa alba pentru ca reflecta inocenta, puritatea si bunul simt. Pentru ea, albul a fost cel mai preferat lucru pentru a scoate in evidenta arta unui producator de dantela.

Dupa ce regina Victoria a facut cunoscuta utilizarea rochiei albe de mireasa, fiicele si nora ei, Alexandra, au facut acelasi lucru si la nuntile lor, deoarece rochia alba de mireasa era un simbol al statutului.

La inceputul secolului al XX-lea, o rochie alba de mireasa a fost perceputa ca un simbol al statutului, deoarece vorbea atat de mult despre averea miresei.

Alb in rochii adaptate tendintelor

In timp ce mai multi americani si europeni bogati au adoptat tendinta rochiei de mireasa alba la fel de repede cum a aparut, aceasta a devenit populara in randul clasei de mijloc abia dupa al doilea razboi mondial.

In aceasta perioada, a existat o usoara crestere a productiei de materiale sintetice. Prosperitatea economica care a venit dupa al doilea razboi mondial a facilitat, de asemenea, productia de nailon suficient si raion pentru a face rochii de mireasa abundente pentru mai multe mirese.

Desi diferite tendinte si stiluri de nunta au continuat sa evolueze, rochia de mireasa alba a ramas constanta.

Este inca raspandita in randul mireselor contemporane, atat de mult incat se estimeaza ca aproximativ 85% dintre mirese aleg inca sa poarte o rochie de mireasa alba, deoarece, in forma sa tipica, a ramas stabila de-a lungul anilor. Pentru inspiratie poti vedea aici rochie de mireasa Cluj.

Realitatea este ca rochiile de mireasa albe au ramas la moda si au supravietuit diferitelor anotimpuri datorita reinventarii si schimbarii constante a noilor tendinte.

Atat de multa diversitate

Cu toate acestea, nu ramanem doar cu albul. In multe tari din Est, se folosesc costume traditionale, de culori stralucitoare si cu o multime de broderii. Moda de mireasa este reinnoita si mirese romantice aleg tonuri de roz, cu o multime de tull sau materiale usor transparente.  Se  pot alege culori precum nude si fildes prin delicatetea pe care o dau siluetelor. Alte mirese mai putin conventionale opteaza pentru culori transgresive, cum ar fi rosu sau galben.

0 Shares
You May Also Like