Ce ingrijire este necesara la indepartarea cuticulei?

Ce ingrijire este necesara la indepartarea cuticulei?

0 Shares
0
0
0

Ingrijirea cuticulelor este o prioritate a frumusetii pentru multi oameni. Aceasta procedura nu este obligatorie, ci un detaliu care poate infrumuseta si mai mult unghiile, mai ales pentru cei carora le place efectul creat.

Cu toate acestea, exista in mod frecvent indoieli cu privire la ce sa folosesti, ce sa faci pentru a nu face greseli in cutilaj si ce ingrijire ar fi cea mai potrivita.

Cu aceste obiceiuri de ingrijire pot fi evitate probleme grave de sanatate. Ai indoieli cu privire la semnele pe care ti le arata unghiile? Afla citind sfaturile de mai jos.

Iata cateva sfaturi pentru a avea grija de cuticulele tale si pentru a afla cum sa le indepartezi corect.

  1. Foloseste balsam de cuticule si o spatula pentru a accelera procesul

Balsamul pentru cuticule hidrateaza pielea facilitand indepartarea cuticulei cu sanse reduse de a deteriora pielea.

Cu ajutorul unei spatule pentru a impinge pielea departe de cuticula, indepartarea devine si mai usoara fara sa risti sa ranesti pielea in timpul taierii cuticulei.

  1. Manipuleaza corect clestii

Mainile trebuie sa fie bine sprijinite si rigide pentru a pozitiona clestii, astfel incat sa nu existe riscul de a scapa clestele din mana. Cu toate acestea, nu uita, cutilajul perfect este realizat cu delicatete.

Cand folosesti clestii, observi ca nu sunt la fel de precisi ca inainte? Afla cum sa-ti ascuti clestii folosind o pila de unghii:

  • De sus in jos, trece pila pe una dintre partile lamei clestilor
  • Continua sa pilesti cat este necesar, pana cand lama clestelui se simte suficient de taioasa la atingere
  • Repeta aceeasi procedura pe cealalta parte a lamei clestelui
  • La sfarsit, testaeaza instrumentul pentru a verifica daca totul este in regula prin indepartarea unei parti a cuticulei
  1. Sterilizarea trebuie facuta intotdeauna

Igienizarea materialelor de lucru este o necesitate. Instrumentele de manichiura sunt in contact direct cu pielea, iar transmiterea bacteriilor si a bolilor este foarte mare. De aceea, pentru bunastarea si sanatatea cuticulelor, sterilizarea dupa utilizare este esentiala.

Autoclavul este responsabil pentru sterilizarea echipamentului de manichiura. Consultati diferite sfaturi online pentru alegerea modelului potrivit.

  1. Taierea facuta la fiecare 2 saptamani

Cuticulele frumoase sunt dorinta multor oameni si manichiuristi, insa sa le tai des nu este cel mai bun lucru de facut. Acestea servesc ca o bariera de protectie impotriva bacteriilor si a ciupercilor. Daca regiunea nu este protejata cu aceasta piele, alergiile si infectiile vor dauna. Prin urmare, este necesar sa se lase un interval de minimum 2 saptamani intre o taiere si alta.

  1. Taie de la colturi pana la centrul cuticulei

Incepand sa indepartezi cuticula de pe partile laterale ale unghiei te impiedica sa faci greseala de a te taia.

Exista modalitati de a-ti ingriji cuticulele fara a folosi clesti. Daca esti interesat, consulta sfaturi suplimentare de manichiura si multumeste-te prin a le impinge, fara a le taia.

In sfarsit, dupa ce ai urmat acesti pasi, oficial poti sa aplici un gel de unghii 3 in 1 autonivelant Base One si sa continui procesul normal de realizare a manichiurii cu gel.

Nu uita ca antrenamentul constant este secretul

Nu te lasa pacalit sa crezi ca la prima ta incercare rezultatul tau va fi acelasi cu cel al saloanelor. Poate ca se va intampla o accidentare, sau putina cuticula este lasata in urma, dar numai timpul si dedicarea te vor duce la rezultatele pe care le astepti.

0 Shares
You May Also Like