Mierea de Manuka cucereste lumea! Afla si tu beneficiile consumului acesteia zi de zi

Mierea de Manuka cucereste lumea! Afla si tu beneficiile consumului acesteia zi de zi

0 Shares
0
0
0

Remediile bune si eficiente sau suplimentele alimentare nu trebuie neaparat sa aiba un gust amar. Cel mai bun exemplu in acest sens este un medicament natural dulce si gustos din Noua Zeelanda: mierea aromatica din nectarul de flori al tufisului Manuka. Puterea sa de vindecare o depaseste de multe ori pe cea a tuturor tipurilor miere.

Timp de secole, mierea a fost folosita intern si extern de catre indigenii din Noua Zeelanda in scopuri medicinale. Maorii o pun pe rani pentru o vindecare mai rapida, dar o consuma si pentru raceli si probleme stomacale si intestinale. Un studiu a demonstrat recent ca mierea de Manuka functioneaza chiar si impotriva germenilor periculosi din spitale.

De la inceputul istoriei, cronicarii au mentionat in mod repetat mierea si albinele . Timp de multe secole, mierea a fost singurul indulcitor cunoscut si disponibil. Pe sculpturile in stanca vechi de peste 9.000 de ani exista referinte despre oameni care colecteaza miere din stupi salbatici . Mierea a fost, de asemenea, folosita ca produs de wellness la inceput. Se spune ca Cleopatra si-a pastrat pielea supla datorita bailor cu lapte si miere.

Conform unor studii recente, oamenii din epoca de piatra au folosit mierea ca remediu natural acum mii de ani . Nu e de mirare ca Hipocrate, cel mai faimos doctor din antichitate, stia si ca aceasta permite ranilor deschise si ulcerelor sa se vindece foarte repede .

Astazi stim si de ce: ingredientele active din mierea de Manuka  actioneaza ca un antibiotic natural . Un secret al mierii de Manuka este acela ca contine produsul antibacterian non-peroxidic de descompunere a metilglioxalului (MGO) ca ingredient esential in plus fata de zaharurile din miere , care este chiar eficient impotriva germenilor rezistenti.

Beneficii dovedite ale mierii de Manuka

In principiu, toata mierea naturala contine metilglioxal, dar mierea de Manuka contine MGO intr-o concentratie extraordinar de mare . S-a dovedit ca mierea din Noua Zeelanda are proprietati antiseptice, antioxidante si de vindecare a ranilor si, in ciuda dulcetii sale, poate lupta chiar si impotriva cariilor dentare. Mierea de Manuka s-a dovedit nu numai ca un remediu natural pentru raceli, ci si ca un ajutor pentru somn.

Nici frunzele, nici nectarul de flori al tufisului Manuka nu contin cantitati mari de MGO. Abia dupa ce albinele au prelucrat nectarul , cand mierea se maturizeaza in fagure, se va forma din ce in ce mai mult din substanta antibacteriana. Asadar, se intampla ca mierea de Manuka gata de consum sa contina pana la 800 de miligrame de MGO pe kilogram de miere , in timp ce mierea normala contine doar 20 de miligrame pe kilogram.

MGO este considerat un ucigas de bacterii in cercetarea medicala, care poate fi gasit si in multe alte alimente, dar in cantitati mici. De exemplu, ar trebui sa bei 50 pana la 100 de cani de cafea, pentru a obtine efectul uneia sau a doua linguri de miere de Manuka Premium Manuka South ®, UMF®24+, 340gr . Si asta este de necontestat!

Manuka s-a dovedit a fi un agent de vindecare a ranilor in studiile clinice pentru leziuni minore si majore. Mierea ajuta la vindecarea acneei prin aplicarea unui strat subtire de tampon de bumbac pe zonele afectate ale pielii. Cu toate acestea, daca exista inflamatii in gura , ar trebui sa lasi o lingurita de miere de Manuka sa se dizolve in gura de mai multe ori pe zi dupa ce ai mancat.

Pentru o durere in gat, se recomanda o solutie de gargara facuta din apa calduta si o lingura de miere de Manuka . Si daca vrei sa iti consolidezi sistemul imunitar permanent, amesteca o lingurita de miere in ceai sau cafea. Nu iti face griji: ingredientul activ MGO nu este sensibil la caldura .

0 Shares
You May Also Like