4 pași pentru succesul în viață

0 Shares
0
0
0

Cum definim succesul? Există multe tactici diferite pentru a avea succes în viață, însă strategia care funcționează cel mai bine pentru tine poate depinde de opinia ta despre succes. Adesea când ne gândim la succes îl asociem cu un job foarte bine plătit, la un statut social impresionant și cam tot ce este legat de cariera profesională. În timp ce realizările profesionale pot fi o piesă a puzzle-ului, adesea lăsăm în afara multe alte domenii importante ale vieții. Familia, relațiile romantice, academicienii și sporturile sunt doar câteva domenii în care oamenii pot ajunge de succes.

Definiția dvs. individuală a succesului poate varia, dar mulți o pot defini ca fiind împlinire, fericire, siguranță, sănătate și iubire. Este abilitatea de a-ți atinge obiectivele în viață, oricare ar fi acestea. Iar dacă ești nedumerit cum poți să te realizezi pe toate planurile, iată că cei de la https://esentedesucces.ro/ s-au gândit să pună la un loc câteva sfaturi pentru a te ajuta să reușești.

Deci, ce puteți face pentru a vă spori șansele de a realiza aceste lucruri? Care sunt unele dintre obiceiurile oamenilor de succes?

Nu există un singur mod corect de a avea succes. Ceea ce funcționează pentru tine ar putea să nu funcționeze pentru altcineva. Este posibil să nu existe o combinație perfectă de ingrediente care să vă garanteze succesul, dar există niște pași de bază pe care îi puteți urma, care vă pot îmbunătăți șansele de a avea succes în viață, iubire, muncă sau orice altceva este important pentru dvs.

1.Dezvoltă-ți gândirea și deschide-te către noi idei și oportunități

Psihologul Carol Dweck sugerează, în urma cercetărilor sale, că există două tipuri de mentalități care influențează modul în care oamenii gândesc despre ei înșiși și abilitățile lor: mentalitatea fixă și mentalitatea deschisă la dezvoltare. Oamenii care dețin o mentalitate fixă ​​cred că lucruri precum inteligența sunt statice și neschimbătoare. Cei cu o mentalitate fixă ​​cred că succesul nu este rezultatul muncii grele – este pur și simplu o consecință a talentelor înnăscute. Pentru că ei cred că astfel de talente sunt ceva cu ce oamenii fie se nasc fie nu, ei tind să renunțe mai ușor în fața unei provocări. Renunță atunci când lucrurile nu vin ușor, deoarece cred că le lipsește priceperea înnăscută necesară pentru a excela.

Cei care au o mentalitate de deschisă, pe de altă parte, simt că se pot schimba, crește și învață prin efort. Oamenii care cred că sunt capabili de creștere au mai multe șanse să obțină succes. Când lucrurile devin dure, caută modalități noi de a-și îmbunătăți abilitățile și de a continua să lucreze pentru a avea succes.

Ce poți face pentru a-ți crea o mentalitate deschisă?

 • Aveți încredere că eforturile dumneavoastră CONTEAZĂ. În loc să creadă că abilitățile lor sunt înnăscute și dacă nu le ai nu ai șanse să progresezi, persoanele care au o mentalitate deschisă cred că efortul și munca grea pot duce la o creștere semnificativă.
 • Fiți inventivi. Atunci când vă confruntați cu o provocare, căutați modalități noi de a dezvolta cunoștințele și abilitățile de care aveți nevoie pentru a depăși obstacolul și a triumfa.
 • Tratați eșecurile ca experiențe din care învățați. Priviți eșecul ca pe o experiență care vă învață ceva. Dacă data trecută acel ceva nu a funcționat, de data aceasta veți putea veni cu idei noi pentru a putea spera la un rezultat favorabil.
 1. Îmbunătățește-ți inteligența emoțională

Inteligența generală a fost de mult crezut a fi un factor care contribuie la succesul în diferite domenii ale vieții, dar unii experți sugerează că inteligența emoțională poate conta chiar mai mult. Inteligența emoțională se referă la capacitatea de a înțelege și utiliza emoțiile. Oameni inteligenți emoționali sunt capabili să înțeleagă nu numai propriile emoții, dar și cele ale altora.

Câteva tactici pentru îmbunătățirea inteligenței dvs. emoționale includ:

 • Acordă atenție propriilor emoții. Concentrează-te pe identificarea a ceea ce simți și ceea ce provoacă aceste sentimente.
 • Gestionarea emoțiilor. Faceți un pas înapoi și încercați să vedeți lucrurile în mod obiectiv. Evitați ignorarea sau reprimarea sentimentelor și căutați moduri sănătoase și adecvate de a face ceva cu ceea ce simțiți.
 • Ascultă-i pe cei din jur. Aceasta implică nu numai auzirea a ceea ce spun, dar și atenția la semnalele nonverbale și la limbajul corpului.
 1. Dezvolta rezistență mentală

A fi dur din punct de vedere mental se referă la rezistența pe care unii oameni o posedă și continuă să încerce chiar și în fața obstacolelor care par de neclintit. Oamenii care au această abilitate văd provocările drept oportunități. De asemenea, simt că au control asupra propriului destin, sunt încrezători în abilitățile lor de a reuși și se angajează să termine ceea ce încep.

Deci, ce puteți face pentru a vă îmbunătăți această duritate mentală și pentru a vă crește șansele de a avea succes în viață?

 • Crede în tine. Reduceți gândurile negative despre sine și căutați modalități de a rămâne pozitiv și de a vă încuraja.
 • Continuă să încerci. Chiar și atunci când lucrurile par imposibile sau neplăcerile te țin înapoi, concentrează-te pe modalități prin care îți poți dezvolta abilitățile și îți poți continua călătoria. Unul dintre obiceiurile cheie ale oamenilor de succes este de a privi întotdeauna neplăcerile sau eșecurile ca oportunități de învățare.
 • Stabilește obiective. Oamenii duri din punct de vedere mental știu că, pentru a-și atinge țelurile, trebuie să înceapă prin a avea obiective realizabile. Aceste obiective nu sunt neapărat ușor de atins, dar, având ceva de urmărit, veți putea să avansați mai ușor și să depășiți obstacolele.
 • Găsiți sprijin. A face lucrurile singur poate fi dificil, dar faptul că aveți un sprijin poate face lucrurile mai ușoare. Mentorii, prietenii, colaboratorii și membrii familiei te pot înveseli atunci când lucrurile devin dure și chiar îți pot da sfaturi care te pot ajuta să îți îmbunătățești șansele de avea succes.
 1. Voința de fier

În cel mai lung studiu longitudinal din lume, psihologii au început să privească un grup de copii care au fost identificați de profesorii lor ca fiind extrem de inteligenți. În timp ce au comparat modul în care acești subiecți s-au desfășurat de-a lungul copilăriei și până la vârsta adultă, cercetătorii au descoperit că cei care au avut cel mai mare succes în viață au împărtășit unele caracteristici cheie pe care persoanele care nu au reușit se pare că nu le dețineau, inclusiv perseverența și voința de fier.

Aceste caracteristici tind să facă parte din personalitatea de ansamblu a individului, dar sunt și lucruri pe care le puteți îmbunătăți. Mulțumirea, învățarea să persistăm în fața provocărilor și așteptarea recompenselor muncii grele poate fi adesea cheia succesului în viață.

Deci, care sunt câteva strategii pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți puterea voinței?

 • Încercați să vă distrageți. De exemplu, dacă încercați să pierdeți în greutate, dar aveți o perioadă dificilă și nu puteți să stați departe de gustările preferate, să vă distrageți în timpul momentelor de slăbiciune poate fi o modalitate eficientă de a evita cedarea în ispită.
 • Practică. Puterea este ceva ce poți construi, dar necesită timp și efort. Începeți prin a stabili mici obiective care necesită putere de realizare, cum ar fi evitarea gustărilor dulci. Pe măsură ce îți dezvolți abilitatea de a-ți folosi puterea voinței pentru a atinge obiective atât de mici, este posibil să constați că puterea voinței tale este și mai puternică atunci când lucrezi la obiective mult mai mari.

Nu există o singură măsură a succesului și, cu siguranță, niciun singur răspuns pentru cum să ai succes în viață. Cu toate acestea, uitându-vă la unele dintre obiceiurile oamenilor de succes, puteți învăța noi tactici și strategii care se pot implementa în propria viață de zi cu zi. Cultivați aceste abilități și, în timp, puteți constata că sunteți și mai capabili să vă atingeți obiectivele și să obțineți succesul pe care îl doriți în viață.

0 Shares
You May Also Like