Functii necesare pentru automatizarea locuintei

Functii necesare pentru automatizarea locuintei

0 Shares
0
0
0

Odata ce am facut proiectarea si strategia de domotizare, va trebui sa definim ce functii dorim sa includem in sistem. Va aratam tot ce puteti face cu un sistem inteligent. Vezi Salus Quantum pentru mai multe detalii.

Iluminare inteligenta

Unul dintre primele lucruri pe care oamenii automatizeaza atunci cand teching casa lor este lumini. Pentru aceasta este esential sa stiti ca exista lumini cu functii foarte diverse si probleme tehnice care trebuie luate in considerare: exista spoturi care trebuie doar sa fie conectate automat la lucru, dar exista unele optiuni cu sisteme de instalare mai complexe, care merita alte considerente.

Un alt punct pe care trebuie sa-l definim este cate medii vom automatiza, deoarece aceste focare sunt oarecum scumpe. S-ar putea sa nu aiba sens sa o faceti in baie sau in bucatarie, dar are sens in camera sau la intrarea in casa, pentru a obtine securitate.

Sisteme de incalzire

Avand sistemul automat de incalzire poate fi un aliat excelent al bunastarii dumneavoastra. Economiseste energie si, in acelasi timp, mentine medii calde atunci cand avem nevoie. Pentru aceasta exista contoare sau regulatoare de energie inteligenta care pot fi conectate la orice mecanism de incalzire, fie electric, gaz sau petrol.

In plus fata de utilizarea comenzilor pentru a porni sau opri incalzirea atunci cand suntem afara, putem folosi platforma de automatizare a locuintei pentru a controla temperatura folosind senzori pentru a o determina.

Aceste sisteme integreaza ceea ce se numeste aer conditionat si fac ca diferitele medii sa aiba exact temperatura pe care ne-o dorim fara a irosi energia.

Sisteme de securitate

Una dintre cele mai comune aplicatii de automatizare a locuintei este cea legata de securitate. Acest tip de platforma va permite sa creati scheme de supraveghere, incuietori de usi, alarme si multe altele. In timp ce instalarea poate fi oarecum costisitoare, se plateste pe termen lung, in special in zonele nesigure in care riscul de furt este mai mare.

Aceste sisteme inteligente de securitate pentru locuinte includ:

Majoritatea pot fi controlate de pe telefon, asa ca va garantam sa primiti notificari despre orice se intampla in casa noastra in timp ce suntem departe, indiferent cat de departe suntem.

Bucatarie si spalare

Putem face casa noastra un loc mai confortabil prin gestionarea de la distanta a dispozitivelor si activitatilor de uz casnic. Datorita tehnologiei putem deschide, inchide, opri, porni sau regla multe aparate.

Exista aparate de cafea, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine si masini de spalat cu wifi care permit automatizarea functiilor. De exemplu, putem conecta filtru de cafea la sistem, astfel incat acesta se aprinde in dimineata si pentru a gasi cafea proaspat facute sau porniti masina de spalat in timp ce noi nu suntem acolo, astfel incat sa nu aud zgomotul. Aplicatiile sunt multiple si la indemana unui clic.

Accesibilitate

Una dintre marile realizari ale utilizarii tehnologiei de automatizare a locuintei este ca faciliteaza gestionarea anumitor elemente ale caminului pentru persoanele cu dizabilitati sau adultii in varsta cu mobilitate limitata. In plus, permite oferirea de servicii de asistenta si ingrijire la distanta, imbunatatind calitatea vietii.

0 Shares
You May Also Like