fose septice

Fose septice

0 Shares
0
0
0

Procesul de tratare primara si epurare a apei uzate in mod natural este asigurat de utilizarea rezervoarelor etanse subterane, in cadrul carora se colecteaza apa menajera utilizata in gospodarii, acestea fiind cunoscute sub numele de “fose septice”.

Realizate din material reciclabil integral, fiin totodata ecologice 100%, fosele septice asigura tratarea apei in parametrii prevazuti in normele legale. Utilizarea acestor sisteme de epurare a apei reprezinta o metoda economa deoarece nu necesita alimentare la curentul electric, sunt de dimensiuni reduse, sunt rezistente la atacurile agentilor chimici si respecta normele europene, garantand astfel un produs ecologic 100%.

Rezervoarele etanse subterane pot fi alcatuite din diferite material precum beton, fibra din sticla sau polietilena. Insa, fosele septice distribuite de SANTURA sunt alcatuite din polietilena de cea mai inalta calitate, avand o garantie de 30 de ani la coroziune.

Alegerea unei fose septice reprezinta intotdeauna o problema pentru cei mai multi dintre utilizatori. In momentul achizitionarii unei fose septice, trebuie avute in vedere doua aspecte foarte importante: cantitatea de apa pe care o folosim zilnic si tipul de sol in care apa este drenata.

  1. Cantitatea de apa pe care o folosim zilnic

Consumul apei pe care o folosim zilnic este determinat de numarul de persoane sau numarul de camera, dar si de modul de utilizare al casei. Astfel, pentru 4 persoane corespunde un anumit tip de fosa ecologica, in timp ce pentru 6 persoane va fi nevoie de o fosa cu o capacitate mai mare.

  1. Tipul de sol

Un alt factor important in alegerea fosei septice potrivite este reprezentat de tipul de sol. Asta se poate determina cu ajutorul unui test de percolare care poate fi realizat de catre o firma specializata.

Un alt criteriu ce este necesar a fi luat in considerare in procesul de achizitionare al unei fose este reprezentat de bugetul pe care cumparatorul il aloca sistemului de filtrare al apei. Astfel, cu cat volumul este mai mare, cu atat va creste si pretul. Insa, odata cu achizitionarea unei fose ecologice de capacitate mare, perioada de vidanjare va fi mai mare. Asadar, in momentul procesului de achizitie, trebuie urmarit cu atentie raportul cost per litru.

Pentru o functionare cat mai propice, este necesara utilizare unei fose septice potrivite impreuna cu o substanta ce ajuta procesul de epurare a apei. Astfel, utilizarea unor bioactivatori potriviti va elimina mirosurile degajate de fermentarea materiilor organice din fose si va descompune incarcarile organice, fara sa afecteze solul sau apa.

Dupa ce fosa septica a fost achizitionata, intervine o alta problema ce creeaza dificultati in cee ace il priveste pe comparator si anume, instalarea acesteia. Locul potrivit pentru amplasarea fosei septice este nici prea aproape de casa, dar nici foarte departe.

Daca fosa este prea aproape de casa, exista riscul ca mirosul de gaze rezultate din fermentare sa poata fi simtit intr-un mod deranjant. Insa, nici amplasarea acesteia foarte departe de casa nu este convenabila deoarece teava din PVC care face legatura dintre fosa si casa va costa destul de mult. Astfel, luan in considerare opinia specialistilor, o distanta cuprinsa intre 2 si 20 de metri este propice pentru instalarea fosei septice.

0 Shares
You May Also Like