MICHELIN CROSSCLIMATE

Cum sa va protejati anvelopele foarte bine?

0 Shares
0
0
0

Anvelopele reprezinta o investitie destul de mare. In general ele au preturi destul de piperate, motiv pentru care se merita sa aveti grija de ele.

Apoi cand schimbi anvelopele trebuie sa platesti pentru montare, echilibrare, taxe de distribuire etc. In plus, daca stiti sa va protejati anvelopele veti conduce in siguranta in orice moment si nu veti fi ingrijorat cu privire la starea lor sau uzura lor prematura.

Din moment ce ati investiti atat de mult (timp si bani) intr-un set de anvelope de iarna, nu se merita sa va asigurati ca o sa va tina cat mai multi km?

Iata cateva sfaturi care asigura o durata de viata indelungata a anvelopelor.

– Verificati in mod periodic presiunea in anvelope. Acest lucru este cu adevarat important. Anvelopele dezumflate se uzeaza in mod inegal si reduc economia de combustibil din cauza rezistenti ridicate la rulare. Aceasta rezistenta crescuta la rulare, inseamna de asemenea mai multa caldura care va descompune structura interna a anvelopelor si automat le va scurta durata de viata.

Daca anvelopele sunt desumflate cu 2-3 km, atunci durata de viata a anvelopelor scade drastic cu 25%. Prin urmare, este foarte important sa verificati presiunea in anvelope macar o data pe luna pentru a fi sigur ca totul este in regula.

– Schimbati anvelopele in mod regulat. Lucrul acesta poate parea absurd dar nu este deloc asa. Ganditi-va ca din cauza fortelor de conducere si franare anvelopele din fata tind sa se uzeze mai repede. De aceea, unii specialisti va recomanda ca din cand in cand sa schimbati pozitia anvelopelor – trecandu-le pe cele din fata in spate si invers.

Masinile nu au o distributie univorma a greutatii din fata- spate iar motorul pune presiune pe rotile din fata. La fel, anvelopele din spate sunt supuse fortelor in timpul virajelor. Shimbarile acestea ar trebui realizate o data la 9500 km. Se intampla de multe ori ca si schimbul de ulei sa fie preconizat cam in aceeasi perioada, ceea ce poate insemna o singura vizita la service.

– Verificati alinierea rotilor. O masina care are nevoie de alinierea rotilor va uza anvelopele din fata in mod inegal. Asta pentru ca o roata care nu este aliniata in mod corespunzator va incerca sa traga masina intr-o alta directie.

Acest lucru determina de asemenea tragerea intr-o parte in mod constant in timp ce conduceti de fapt pe un drum drept. Fiti atent la semnele alinierii necorespunzatoare a rotilor si efectuati o inspectie daca vi se pare ca ceva nu este in regula.

– Conduceti cu prudenta in sensul de a nu porni cu mare viteza. Lucrul acesta pune presiune pe roti (mai ales pe cele din fata) care se vor uza mai repede.

Acestea sunt cateva lucruri care va pot ajuta sa aveti grija cat mai bine de anvelopele pe care le folositi. La un moment dat vor trebui schimbate si conform specialistilor se recomanda sa le schimbati fie pe toate in acelasti timp, fie in pereche.

Chiar daca o singura anvelope este uzata. Dar urmand sfaturile de mai sus anvelopele se vor uza aproximativ la fel asa ca nu o sa va para rau sa renuntati la toate cand va veni vremea schimbarii.

0 Shares
You May Also Like