Din ce sunt facute cristalele Swarovski?

Din ce sunt si cum sunt facute cristalele Swarovski?

0 Shares
0
0
0

Femeile adora bijuteriile cu cristale Swarovski de la TriciaDesign, datorita frumusetii si elegantei lor. Bijuteriile prevazute cu asemenea cristale care se gasesc si la Tricia Design, sunt renumite in toata lumea, motiv datorita caruia in cele ce urmeaza vom discuta despre aceste cristale.

Dintre toate unitatile de afaceri ale grupului Swarovski, divizia de cristal a companiei este cea mai profitabila, inregistrandu-se in 2,6 miliarde de euro in fiecare an. Cristalele Swarovski sunt frumoase, sclipitoare si durabile, asa ca acest lucru nu este surprinzator. Cu toate acestea, sunt si accesibile, mai ales in comparatie cu diamantele, asa ca acesta este un motiv in plus ca femeile sa isi doreasca asemenea bijuterii.

UN DIAMANT PENTRU TOATA LUMEA

Brandul Swarovski a inceput cu viziunea unui singur om, Daniel Swarovski. S-a nascut in ceea ce se numea atunci Boemia (acum Cehia). Fiul unui taietor de sticla, Swarovski a mostenit indemanarea tatalui sau. El a inventat si patentat o masina electrica de taiat care putea taia bucati de sticla cu o precizie remarcabila.

Aceste pietre pretioase create de om au stralucit, de asemenea, ca o nebunie. Visul lui Swarovski a fost sa creeze „un diamant pentru toata lumea” – un produs inovator care ar avea un pret accesibil, dar totusi frumos.

Swarovski si-a infiintat fabrica de cristal in Wattens, Austria in 1892. Compania ramane acolo pana in zilele noastre. El a ales zona pentru raurile alpine din apropiere, care a furnizat energia hidro-electrica pe care se baza noua sa masina de taiat cristal.

CUM SUNT FABRICATE CRISTALE SWAROVSKI

Adevarul este ca nimeni nu stie cu exactitate cum sunt facute cristalele Swarovski. Este un secret al companiei protejat, ramanand cunoscut 5 generatii de membri ai familiei Swarovski. Acesti membri ai familiei isi desfasoara activitatea pana in zilele noastre.

Stim ca Swarovski face sticla folosind un amestec de nisip de cuart, plumb rosu si carbonat de sodiu. Aceste ingrediente se incalzesc la o temperatura foarte ridicata, astfel incat acestea se topesc impreuna. Dar cea mai importanta componenta a companiei poate fi potasa pe care o adauga amestecului.

Potasa este cenusa vegetala organica bogata in potasiu. Tara natala a lui Bohemia, Daniel Swarovski, a revolutionat industria sticlei prin adaugarea potasei la creta. Rezultatul este o sticla limpede maleabila care poate fi modelata cu usurinta.

La fel de important ca si modul in care este fabricata sticla este procesul de fabricatie Swarovski. Masinile patentate din fabrica le confera cristalelor stralucirea marcii. Astazi compania proiecteaza pietre pretioase folosind tehnologia asistata de computer. Acesta calculeaza numarul de unghiuri care vor reflecta cea mai mare lumina.

ACOPERIRI SPECIALE

Pe langa ravnitele tehnici de taiere, Swarovski a dezvoltat acoperiri chimice metalice care adauga caracteristici speciale cristalelor sale. Cea mai notabila dintre acestea a fost introdusa in 1955. In acel an, compania a colaborat cu renumita casa de proiectare Christian Dior pentru a crea un cristal si mai spectaculos.

A fost supranumit efectul Aurora Borealis dupa nuantele schimbatoare ale Luminilor de Nord. Rezultatul a fost obtinerea de bijuterii cu o stralucire multicolora care straluceste din orice unghi in fiecare culoare a curcubeului. Inca este un cristal popular pe care producatorii companiei il fac pana in prezent.

BIJUTERII SWAROVSKI PENTRU TOATA LUMEA

Astazi, compania produce o selectie larga de piese de bijuterii. Veti gasi cercei, coliere, bratari, brose, inele si multe altele. Colectia de barbati include ceasuri, mansete, bratari si pandantive.

Linia de produse a lui Swarovski s-a extins de-a lungul deceniilor. Vand ornamente de sarbatoare, figurine, ochelari de soare, carcase pentru telefon si chiar accesorii pentru par impodobite cu cristale.

Swarovski este singura companie dedicata cristalului care poate crea rochii si piese de bijuterii personalizate cu paturi in pietrele ei pretioase.

Compania chiar a deschis un muzeu numit Swarovski Kristallwelten (Lumile de cristal) in Wattens, Austria. Este o lume magica cu o gradina si o cladire de exponate care incorporeaza cristale Swarovski in moduri diferite.

Acesta este un brand care a fost testul timpului si este recunoscut instantaneu in toata lumea. Compania este sigura ca va continua sa evolueze, oferind produse noi care prezinta cristale stralucitoare.

0 Shares
You May Also Like