De ce vor femeile sa fie frumoase?

De ce vor femeile sa fie frumoase?

0 Shares
0
0
0

Dr Calu ne explica mai multe despre motivele pentru care femeile vor atat de mult sa fie frumoase si ne arata totodata si de ce sunt uneori necesare operatiile estetice.

Femeile, ca si barbatii, aleg uneori sa prezinte o imagine pozitiva societatii in general.

Aceasta imagine vorbeste despre cine suntem, despre ce am facut, despre ce ne intereseaza. Daca nu putem sa prezentam aceasta imagine audibil, am putea sa o facem fizic (mi-am facut unghiile, am un venit disponibil si un timp liber, etc).

De fapt, este ceva ce fac toate animalele: coama de leu, coada paunului etc.

De-a lungul timpului, oamenii au invatat sa atribuie anumite parti fizice – ceea ce stii ca inseamna “frumusete” – atributelor de personalitate pozitive.

Aceasta notiune variaza in functie de cultura, dar aici sunt cateva exemple, din cultura noastra, despre ce inseamna “frumusete” si de ce.

Privind tinerii vedem ce este important, societatea apreciaza vitalitatea si fertilitatea.

Analizand ce este potrivit, vedem fitness ca un semn de sanatate si de auto-control

Privind preferintele vedem ca societatea apreciaza timpul liber si accesul obtinut din succes

Acestea sunt doar cateva lucruri care impreuna cuprind ceea ce stim ca inseamna “frumusete”. Se pare ca sunt contrare acestor lucruri de mai sus:  ridurile, grasimea, celulita, paliditatea, parul gri, cercurile intunecate sub ochi – sunt nedorite, deoarece sugereaza calitatile pe care societatea noastra nu le favorizeaza: slabiciune, boala, inactivitate, lipsa de auto-control, esec.

Unii oameni duc acest lucru la extrem si uita ca frumusetea pe care o creeaza este doar imaginea fizica a ceea ce sunt, nu chiar cine sunt.

Si, la randul lor, ar putea sa petreaca atat de mult timp, lucrand la acea imagine, incat uita sa-si abordeze sinele real si  sufera (si ar putea, la randul lor, sa-si amplifice frumusetea pana ce se va distorsiona complet).

Michael Jackson este un exemplu perfect pentru asta. O atentie masiva la aspectul sau pana la punctul de denaturare, dovedind ca este om profund tulburat.

Dar nici o femeie nu se face frumoasa doar de dragul de a face asta. Si majoritatea dintre noi nu o facem pentru barbati, o facem pentru societate, care include, dar nu se limiteaza la barbati … Noi o facem pentru ca vrem sa trimitem aceste mesaje pozitive lumii despre cine suntem.

Ce este important sa ne amintim:
1) nu este nimic in neregula cu acest lucru.
2) Imbunatatirea frumusetii nu este acelasi lucru cu imbunatatirea sinelui.
2) nu poti cunoaste pe cineva dupa cum arata.

Dorinta noastra de frumusete fizica este un sentiment uman original, cum ar fi dorinta de hrana, de cultivare sau de fericire. Asa cum toate celelalte lucruri ne conduc catre supravietuire, frumusetea fizica este programata in creierul nostru ca un mijloc de a ramane in viata si de a ne continua linia familiei. La urma urmelor, daca barbatii si femelele nu ar fi fost atrase unul de celalalt, niciunul dintre noi nu ar fi fost: omenirea ar fi un experiment  eronat. In schimb, natura ne-a dat impulsuri care ne conduc catre procreare. Fiecare creatura, de la cel mai mic organism pana la cel mai complex, doreste sex. Un precursor al acestei dorinte, care exista si in fiecare societate, este un indicator al atractiei. Cainii sunt atrasi de mirosurile celorlalti. Paunii sunt atrase de strigatele celorlalti. Fiintele umane sunt atrase de multe lucruri.

 

0 Shares
You May Also Like