De ce sa alegi un motocultor hobby?

De ce sa alegi un motocultor hobby?

0 Shares
0
0
0

Stim cu totii cat de scumpe sunt legumele bio, iar in cazul in care detii un teren sau o casa si ai gradina, este pacat sa nu profiti de aceasta oportunitate si sa nu cultivi cateva tipuri de legume bio pentru consumul familiei.

In cazul in care de exemplu suprafata de teren pe care o detii are in jur de 1000 de metri patrati, iti poti indrepta atentia spre o motosapa. O motosapa este un utilaj pe care il poti utiliza cu scopul de a prelucra solul inainte de a planta semintele sau rasadurile.

Cu ajutorul unei motosape vei marunti perfect solul. Deci, cu siguranta nu vei avea o munca tare grea de facut, asa cum cel mai probabil te-ai gandit initial, motiv pentru care ai ezitat sa te ocupi pana acum de agricultura.

Te intrebi insa ce ai de facut in cazul in care gradina sau terenul pe care il detii are mai mult de 1000 de metri patrati? Cu siguranta motosapa nu va da randament pe o suprafata mai mare de 1000 – 1500 de metri patrati.

Cu toate acestea, solutiile de-abia acum apar. Vei putea sa iti indrepti atentia de exemplu spre un motocultor hobby, care este ideal pentru suprafete de teren mai mari de 1000 de metri patrati.

Un motocultor din gama hobby are in jur de 5 -7 CP, precum motocultorul Rabota R7 75q PK2 care are 7 CP. Poti alege de exemplu un pachet motocultor Rabota R7 75q PK2, iar in afara de motocultor, ai la dispozitie si unele accesorii interesante cum ar fi plugul de arat, plugul de bilonat, o cutie de scule, freze segmentabile cu 3 tronsoane de cutie cu discuri laterale.

Stii care este cel mai important avantaj de care poti avea parte in cazul in care iti alegi un astfel de motocultor? Acela ca poti lucra chiar si suprafete mult mai mari de teren. Utilajul este destinat suprafetelor de peste 8000 de metri patrati, deci pentru o gradina acesta reprezinta o solutie de vis.

Plus de asta, un motocultor Rabota R7 75q PK2 are latimea de lucru cuprinsa intre 560 mm si 830 mm, (frezele acestuia sunt detasabile si segmentabile), deci vei acoperi o suprafata mare de teren cand il vei utiliza. Adancimea de lucru este cuprinsa intre 150 mm si 250 mm, motiv pentru care poti sa folosesti utilajul si in gradina, si pe camp dar si pentru a lucra vita de vie.

Un motocultor Rabota R7 75q PK2 este usor de manevrat, nu are dimensiunile foarte mari in comparatie cu motocultoarele profesionale care sunt destinate pentru suprafetele de teren de peste 12.000 de metri patrati si care au si 13 CP.

Practic, nici nu trebuie sa ai mare experienta (poti lucra cu utilajul si fara experienta) pentru a manevra acest motocultor Rabota R7 75q PK2. Nici macar in spatiile inguste utilajul nu te va dezamagi, si vei putea sa il manevrezi cu o mare usurinta. Chiar si in sere vei putea sa folosesti un asemenea motocultor.

Un alt avantaj al unui motocultor Rabota R7 75q PK2 sau a unuia care are dimensiunile similare, este acela de a putea fi depozitat cu usurinta in orice anexa a locuintei sau in garaj. Este cat se poate de firesc acest lucru, in conditiile in care nu ocupa mult spatiu, si este usor de manevrat si de depozitat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante motive pentru a alege un motocultor din aceasta gama. Cand deja pretentiile sunt mai mari iar terenul care necesita prelucrare este mai mare, exista diferite motocultoare Rabota profesionale, care fac fata cu succes sarcinilor.

0 Shares
You May Also Like