De ce merita sa investesti in castile wireless cu noise cancelling?

De ce merita sa investesti in castile wireless cu noise cancelling?

0 Shares
0
0
0

Castile cu noise cancelling blocheaza sunetul franelor trenului, zumzetul unei unitati de curent alternativ sau vuietul unui motor cu reactie, astfel incat sa te poti scufunda in muzica preferata fara a fi distras de nimic.

Cum functioneaza castile care elimina zgomotul?

Din punct de vedere tehnic, toate castile au un fel de capacitate pentru anularea pasiva a zgomotului. Daca perechea de casti trece peste urechi, acestea blocheaza fizic o parte din aerul care vibreaza care altfel ar intra in timpanele voastre pentru ca partea din creier sa le interpreteze ca zgomot nedorit.

Cand se face referire la castile cu anulare a zgomotului, de obicei este vorba despre o tehnica cunoscuta sub numele de anulare activa a zgomotului . Aceasta are o serie de aplicatii in afara sunetului pentru consumatori.

Pentru a intelege cum functioneaza anularea activa a zgomotului, gandeste-te ce este zgomotul. Semnalul pe care ascultatorul vrea sa il auda vine de la sursa de sunet prin casti, iar zgomotul este ceva care vine din exterior, care ar putea interfera cu capacitatea ascultatorului de a auzi semnalul.

Retine ca la nivelul sau de baza, sunetul este o unda de presiune. Cand te uiti la o forma de unda, te uiti la o reprezentare a compresiei si rarefierii aerului. Daca ar fi sa asculti doua unde identice in acelasi timp exact, ai auzi acelasi lucru pe care l-ai auzi daca ai auzi doar una, cu exceptia unei amplitudini mai mari. Totusi, daca ar fi sa muti una dintre unde in afara fazei cu 180 de grade, nu ai auzi nimic!

Deci, ce legatura are asta cu castile? Ei bine, castile wireless cu anulare a zgomotului pot fi denumite in mod tehnic casti, deoarece au microfoane incorporate in ele. Microfoanele de la bord inregistreaza zgomotul exterior care urmeaza sa fie anulat, iar apoi cipul DSP (procesare digitala a semnalului) a castilor analizeaza zgomotul, utilizand algoritmii producatorului pentru a prezice cea mai precisa reprezentare posibila a zgomotului exterior pe care il au microfoanele castilor. ridicand.

Apoi, zgomotul este eliminat din semnal prin anularea fazei pe masura ce castile inverseaza faza zgomotului si o adauga la redare, rezultand un zgomot exterior mai mic care ajunge la urechile ascultatorului.

Confortul costa bani – castile cu noise cancelling nu sunt ieftine

Cu toate acestea, pentru modelele care sunt capabile sa elimine aproape orice zgomot si, in plus, sunt wireless si ofera sunet de inalta calitate, trebuie sa platesti destul de mult. Cu toate acestea, astfel de casti ar trebui tratate in categoria „investitii”, iar acele casti audio Over the Ear wireless cu noise cancelling Bose Headphones HP 700 Luxe te vor ajuta sa ai parte de o xperienta uimitoare de fiecare data cand vei asculta muzica.

Merita sa fii atent atunci cand calatoresti mult, mai ales cu avionul sau trenul sau cand lucrezi intr-un loc zgomotos, dar iti poti permite sa porti casti. In astfel de cazuri, aceasta cheltuiala va rasplati rapid sub forma unei odihni mai confortabile sau a unei munci mai eficiente. Si pentru asta platesti atunci cand alegi castile cu anularea zgomotului.

0 Shares
You May Also Like