Cum se mentine lavanda in ghivece sau in gradina?

Cum se mentine lavanda in ghivece sau in gradina?

0 Shares
0
0
0

Lavanda este o planta tipica regiunilor mediteraneene. Vei vedea ca se dezvolta in mod natural in regiunile din sudul Frantei, precum si in Italia, Spania si Grecia. Alte tari din Europa cu un climat bland, se numara printre cei mai mari producatori de plante din lume. Daca esti dornic sa inveti cum sa plantezi si sa cultivi lavanda intr-un ghiveci, ai ajuns la locul potrivit.

Lavanda este o planta purtatoare de miere, care va atrage insecte polenizatoare. In gradina, o poti planta langa o tufa de trandafiri, deoarece respinge in mod natural daunatorii.

Cand si unde sa plantezi lavanda?

Lavanda este o planta cu mai multe soiuri adaptate diferitelor metode de cultivare si usor de intretinut. Lavanda este bine cunoscuta ca planta decorativa. Folosita de sute de ani, continua sa impodobeasca spatiile exterioare intr-o varietate de stiluri. Este, de asemenea, apreciata pentru proprietatile sale medicinale si pentru utilizarea sa la fabricarea diferitelor produse de infrumusetare.

Lavanda este cel mai bine plantata primavara sau toamna. Are nevoie de caldura si soare pentru a se dezvolta. Solul sarac i se potriveste perfect.

Intr-un ghiveci, nu uita sa asezi un strat bun de bile de lut in partea de jos a ghiveciului. Lavanda uraste sa aiba radacinile in apa. De asemenea, ai grija sa nu lasi apa sa stagneze in farfurii sau rezervoare.

Lavanda preferă condiții climatice destul de calde. Este o plantă căreia nu îi plac solurile umede și preferă un sol destul de arid, nisipos și bogat în acid. Pentru a crește bine în aer liber, are nevoie de spațiu.

Poți cultiva însa lavandă într-un ghiveci. Este o soluție bună care iti va permite să te bucuri de ea.

Cum uzi o lavanda?

O lavanda la ghiveci englezeasca Dwarf Blue, va trebui sa fie udata pe tot parcursul vietii. Se recomanda sa lasi solul sa se usuce intre doua udari. Pentru a sti cand sa uzi, nu ezita sa bagi degetul in sol. Daca solul este uscat in profunzime, atunci poti uda. In caz de caldura extrema, udatul zilnic va fi fara indoiala necesar.

Iarna, daca planta ta nu primeste apa de ploaie directa, continua sa o uzi, tinand cont intotdeauna de principiul lasarii solului sa se usuce intre doua udari.

Lavanda prefera conditii climatice destul de calde. Este o planta careia nu ii plac solurile umede si prefera un sol destul de arid, nisipos si bogat in acid. Pentru a creste bine in aer liber, are nevoie de spatiu. Cultivata in ghivece, o suprafata de sol de 4 cm la fiecare doi ani ar trebui sa fie mai mult decat suficient.

Cum sa tai si sa ai grija de lavanda ta?

Taie in mod regulat florile ofilite ale lavandei tale pentru a stimula infloririle ulterioare si a preveni epuizarea plantei.

Tunderea si replantarea se fac cel mai bine toamna la sfarsitul perioadei de inflorire a plantei. Poti taia lavanda pentru a o pastra compacta. Fara taiere, lavanda va tinde sa se intinda si sa-si dezvaluie lemnul mort neatractiv.

Atentie: nu taia niciodata lemnul mort, lavanda ta nu isi va mai reveni.

0 Shares
You May Also Like