De ce avem nevoie de suplimente de colagen?

De ce avem nevoie de suplimente de colagen?

0 Shares
0
0
0

Colagenul este cea mai abundenta proteina din corpul tau.

Este componenta principala a tesuturilor conjunctive care alcatuiesc diferite parti ale corpului, inclusiv tendoane, ligamente, piele si muschi.

Colagenul joaca multe roluri importante, cum ar fi asigurarea structurii pielii si intarirea oaselor.

Suplimentele de colagen au devenit populare in ultimii ani. Cele mai multe sunt hidrolizate, ceea ce inseamna ca colagenul s-a descompune, facilitand astfel absorbtia acestuia.

Exista, de asemenea, mai multe alimente pe care le puteti consuma pentru a creste aportul de colagen.

Consumul de colagen poate fi bun pentru sanatate in multe feluri, de la ameliorarea durerilor articulare pana la imbunatatirea sanatatii pielii.

Iata aici colagen Deluxe marin hidrolizat, fiole pentru a-ti asigura cantitatea optima de colagen.

Poate imbunatati sanatatea pielii

Colagenul este o componenta importanta a pielii tale.

Acesta joaca un rol important in intarirea pielii, si poate beneficia, de asemenea, elasticitatea si hidratarea ei. Pe masura ce imbatranesti, corpul tau produce mai putin colagen, ducand la uscarea pielii si la formarea ridurilor.

Cu toate acestea, mai multe studii au aratat ca peptidele de colagen sau suplimentele care contin colagen pot ajuta la intarzierea imbatranirii pielii prin reducerea ridurilor si a uscaciunii.

Intr-un studiu, femeile care au luat un supliment care contine 2.5 pentru a 5 grame de colagen timp de opt saptamani a avut mai putin uscaciune si o crestere semnificativa a elasticitatii pielii in comparatie cu cele care nu au luat supliment.

Un alt studiu a constatat ca femeile care au baut o bautura amestecata cu un supliment de colagen zilnic timp de 12 saptamani au avut o hidratare crescuta a pielii si o scadere semnificativa a adancimii ridurilor in comparatie cu un grup de control.

Efecte de reducere a ridurilor

Efectele de reducere a ridurilor de suplimente de colagen au fost atribuite capacitatii sale de a stimula corpul pentru a produce colagen pe cont propriu.

In plus, administrarea de suplimente de colagen poate promova productia de alte proteine care ajuta la structura pielii, inclusiv elastina si fibrillina.

Exista, de asemenea, multe afirmatii anecdotice ca suplimentele de colagen sunt utile in prevenirea acneei si a altor afectiuni ale pielii, dar nu exista dovezi stiintifice care sa le sustina.

Ajuta la ameliorarea durerilor articulare

Colagenul ajuta la mentinerea integritatii cartilajului, care este tesutul asemanator cauciucului care va protejeaza articulatiile.

Pe masura ce cantitatea de colagen din organism scade pe masura ce imbatranesti, riscul de a dezvolta tulburari articulare degenerative, cum ar fi osteoartrita, creste.

Unele studii au aratat ca administrarea de suplimente de colagen poate ajuta la imbunatatirea simptomelor osteoartritei si la reducerea durerilor articulare in general.

Intr-un studiu, 73 sportivii care au consumat 10 grame de colagen zilnic timp de 24 de saptamani au experimentat o scadere semnificativa a durerilor articulare in timpul mersului si odihnei, comparativ cu un grup care nu a luat-o.

Intr-un alt studiu, adultii au luat doua grame de colagen pe zi timp de 70 de zile. Cei care au luat-o au avut o reducere semnificativa a durerii articulare si au reusit sa functioneze mai bine atunci cand au efectuat activitate fizica decat cei care nu au facut-o.

0 Shares
You May Also Like