Top 4 motive pentru a bea apă alcalină

0 Shares
0
0
0

Cu toții putem fi de acord că apa este o nevoie esențială pentru sănătatea corpului, dar există mai multe tipuri de apă şi nu toate tipurile de apa sunt la fel. Cercetătorii arată că apa alcalină oferă beneficii suplimentare foarte mari care lipsesc la apa obișnuită de la robinet sau cea îmbuteliată.

Care sunt secretele?

Restabilește echilibrul Ph-ului în organism

Apa alcalină are un nivel al PHului mai ridicat decât apa îmbuteliată obișnuită, ceea ce contribuie la reducerea nivelurilor de aciditate din corp. Ph este un termen care reprezintă nivelurile de aciditate sau alcalinitate pe care le conține o substanță; aceasta se măsoară de la 0 la 14. Cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai acid. Studiile arată faptul că apa potabilă normală are, în general, un pH neutru de 7; apa alcalină are de obicei un pH de 8 sau 9. Rezultatele arată că apa alcalină este mai benefică prin faptul că puteți neutraliza eficient acidul din corpul dvs. în comparație cu alte tipuri de apă.

Crește nivelul de energie

Unele studii au arătat că prea mult acid în organism poate duce la pierderea de energie, creșterea oboselii și somnolență. Deoarece apa alcalină este o sursă excepțională de inversare a nivelurilor acide din organism, ea poate restabili și nivelul de energie.

Hidratare superioară faţă de alte tipuri de apă

Apa alcalină are un efect de hidratare superior, ceea ce este dovedit de nivelul de vâscozitate a sângelui atunci când consumăm apă alcalină față de apa obișnuită. Vâscozitatea sângelui reflectă nivelul de hidratare. Când aveți o vâscozitate scăzută a sângelui, nivelul de hidratare ar trebui să fie mai mare. Într-un studiu de caz, participanților li s-a dat să bea apă după antrenament, jumătate au primit apă alcalină, jumătate au primit apă purificată obişnuită. În cazul celor care au consumat apă alcalină, vâscozitatea sângelui a fost redusă la aproximativ 6,30%. Prin comparaţie, la cei care au consumat apă obișnuită, reducerea medie a vâscozităţii a fost de 3,36%.

Poate ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire

Peste jumătate din volumul corpului nostru reprezintă apă; apa este esențială pentru a ne menține organele sănătoase și pentru ca organismul să funcționeze corect. Dacă conținutul de apă scade în anumite părți ale corpului, cum ar fi pielea, mușchii și organele, atunci sănătatea acestor părți specifice ale corpului nostru ar scădea. Ai arăta și te-ai simți mai puțin tânăr și mai îmbătrânit. Se sugerează că apa alcalină conține antioxidanți pentru hidratarea și filtrarea optimă a radicalilor liberi din corpul dvs., prin urmare, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor, menținându-le sănătoase.

Efecte secundare

Posibilul consum excesiv de apă alcalină poate neutraliza excesiv nivelul acidului natural al organismului, ceea ce poate elimina probioticele – „bacteriile bune” – necesare. Probioticele sunt bacteriile bune de care organismul are nevoie pentru a combate bacteriile dăunătoare și alți agenți patogeni.

Deși beneficii apa alcalina par a fi cel mai bun lucru pentru sănătate, vă recomandăm să solicitați întotdeauna informaţii şi sfaturi suplimentare de la un medic înainte de a trece la consumul de apă alcalină. Amintiți-vă, sănătatea este bogăție!

0 Shares
You May Also Like