Cum se alege hrana si mancare uscata pentru pisici?

Cum se alege hrana si mancare uscata pentru pisici?

0 Shares
0
0
0

Stapanii de pisici obisnuiesc sa le dea frecvent acestora hrana si mancare uscata pentru pisici, motiv pentru care iti prezentam toate avantajele pe care aceste produsele au asupra sanatatii animalului tau de companie. Pisicile pot trai exclusiv cu hrana uscata, atunci cand beneficiaza de o hidratare adecvata. In plus, este mult mai important ca hrana sa fie aleasa in functie de nevoile nutritionale ale pisicii, decat starea in care se afla.

Hrana uscata pentru pisici este recomandata in special celor care locuiesc in interior. Pentru a identifica cea mai buna mancare uscata pentru pisicile de apartament, ar trebui sa verifici in primul rand compozitia acesteia. De asemenea, trebuie sa stii nevoile nutritionale ale pisicii tale.

Deci, cum poti alege cea mai buna hrana uscata pentru pisicile de interior? De regula, pisicile necesita nutrienti specifici, de exemplu, proteine ​​de la animale, precum si o gama de substante nutritive si minerale pe care toate alimentele comerciale pentru pisici ar trebui sa le aiba.

Ce ingrediente contin produsele din categoria hrana si mancare uscata pentru pisici?

In alegerea alimentelor, incepe mai intai cu parcurgerea listei de ingrediente. Primele ingrediente de pe lista spun multe despre ceea ce se gaseste in interiorul hranei. De exemplu, daca observi ca cerealele sunt ingrediente de baza, ar trebui sa eviti aceste alimente pentru pisici de interior.

Cerealele sunt mai greu de procesat. Aminteste-ti ca pisica ta este carnivora, iar stomacul este adaptat deja la consumul de carne. Deci cerealele pot provoca diaree si varsaturi, simptome ce pot genera disconfort atat pentru tine ca stapan, cat si pentru animalul de companie.

Pisicile au un tract gastro-intestinal scurt si extrem de productiv. Deci, ele pot procesa eficient alimente bogate in proteine. Prezenta elementelor de umplutura atenueaza digestia si animalul de companie nu se va bucura de beneficiile oferite de substantele nutritive.

Asigura-te ca proteina provine din surse animale. Proteinele pe baza de plante nu au aminoacizii de care pisicile au nevoie pentru a fi sanatoase. Acest lucru poate duce cel mai adesea la afectiuni hepatice, sau probleme ale inimii si rinichilor, care scurteaza in mod semnificativ viata pisicilor.

Cum este pregatita hrana pentru pisici

Un alt lucru de luat in considerare este modul in care au fost facute produsele alimentare uscate. Carnea si subprodusele din carne sunt prelucrate de cele mai multe ori prin fierbere. Anumite tipuri de hrana au ingrediente ascunse care, de obicei, trec prin procedee termice cu temperaturi inalte. Ca urmare, celulele grase sunt emulsionate si sunt aditivate pentru ca hrana sa reziste mult timp.

Alimentele preparate la caldura, implica pierderea unor substante nutritive. Deci, un astfel de aliment nu poate ajuta pisica foarte mult. Pregatirea alimentelor cu mai putini aditivi, duce la obtinerea unor alimente cu un miros natural si foarte apetisant pentru pisica. Un indicativ al faptului ca hrana aleasa nu este exact ceea ce trebuie, este refuzul animalului de companie de a manca.

Pisicile sunt animale pofticioase, iar atunci cand refuza mancarea, prima si cea mai buna solutie este sa incerci sa o schimbi. Daca acest refuz persista, poti apela la un veterinar, pentru mai multe consultatii si analize.

0 Shares
You May Also Like