Cum sa iti recuperezi datele de pe un hard disk defect?

Cum sa iti recuperezi datele de pe un hard disk defect?

0 Shares
0
0
0

Cum sa iti recuperezi datele de pe un hard disk defect?Daca ai avut neplacerea de a ti se defecta hard disk-ul, atunci pot apela la servicii de recuperare date RAID pentru a te aisgura ca nu pierzi nimic din ceea ce este important pentru tine. Recuperarea datelor de pe o unitate de stocare asa cum este hard disk-ul uniui calculator, nu este un proces usor de executat, asa cum ai putea crede.

Ea trebuie facuta de expertii in domeniu care stiu ce fac si care incearca mereu sa nu iti compromita si mai mult aceste informatii pe care vrei sa le recuperezi. Informatiile esentiale pentru tine si afacerea ta sau, din contra, unele personale pe care nu vrei sa le pierzi, pot fi recuperate cu succes datorita specialistilor in executarea acestor servicii de recuperare date RAID.

Inainte de a opta pentur aceatsa solutie ar fi bine sa constati daca hard disku-ul tau este inca operational si permite citirea datelor de pe el. Daca se intampla asa, poti folosi chiar tu unele programe specializate, asa cum sunt Ontrack EasyRecovery, pentru a extrage informatiile si fiserele stocate in acel hard disk cu probleme.

[adsenseyu1]

In cazul in care hard disk-ul tau nu mai este operational, trebuie sa apelezi la specialistii in domeniu care te pot ajuta in aceatsa privinta. Efortul lor de recuperare a datelor este aproape mereu unul reusit, insa exista si situatii in care acestea nu pot fi recuperate, in functie de cauzele care au dus la defectarea acelei componente a calculatorului tau.

Cauzele defectiunilor sunt numeroase. Ele pot aparea ca urmare a unor caderi de tensiune, incendii, socuri mecanice sau in urma contactului cu lichide. Informatiile tale importante pot fi recuperate atunci cand le stergi din greseala, unele sectoare ale hard disk-ului sunt corupte, ai formatat o partitie din greseala sau atunci cand sistemul de operare al calculatorului nu porneste.

Problemele sunt inevitabile atunci cand vine vorba de tehnologia moderna. Nimic nu poate rezista la infinit, iar pentru a  evita pierderea iremediabila a datelor tale trebuie sa iei masurile de precautie necesare in astfel de situatii. Daca te confrunti cu o asemenea problema si nu vrei sa apelezi la specialisti, poti folosi cateva metode prin care incerci sa iti recuperezi singur informatiile pierdute din calaculatorul tau.

[adsenseyu1]

Hard disk-ul cu probleme poate fi conectat la un alt calculator pentru a vedea daca acesta poate fi accesat. Vei avea insa nevoie de un adaptor IDE/SATA pentru a duce la bun sfarsit o astfel de operatiune. Dupa conectarea lui, asigura-te ca acel calculator il recunoaste in BIOS, caci, in caz contrar, nu il vei putea accesa dupa pornirea calculatorului tau.

Urmatorul pas este copierea acelor informatii care te intereseaza pe un alt mediu de stocare. Poti face legatura intre aceste unitati de stocare prin cablurile interne ale calculatorului folosit ca suport sau printr-o conexiune externa. Sansele tale de reusita exista si in astfel de cazuri, insa ele depind in mare parte de gradul de degradare sau de defectare a unitatii de stocare respective.

0 Shares
You May Also Like