Cat de mare este raspunderea unui proiectant

Cat de mare este raspunderea unui proiectant?

0 Shares
0
0
0

Cat de mare este raspunderea unui proiectant

Proiectantul si executantul reprezinta doua entitati diferite, chiar daca cele doua lucreaza practic in acelasi scop. Chiar si asa, raspunderea fiecarei parti implicate este deosebit de mare si fiecare dintre ele trebuie sa raspunda pentru actiunile pe care le intreprind.

Proiectantul se va ocupa de ceea ce presupune un serviciu de proiectare constructii, in vreme ce executantul va avea in vedere specificatiile proiectantului, asa cum sunt specificate ele in proiect.

Munca unui proiectant se termina abia atunci cand structura propriu-zisa rezista la incercarile la care este supusa pe hartie, iar activitatea de proiectare constructii include verificare numerica si transpunerea datelor intr-un caiet de sarcini sau a unui proiect tehnic al constructiei.

Este nevoie sa beneficiem de serviciile de proiectare constructii venite din partea unui specialist deoarece doar in acest fel putem preintampina greselile de executie ce pot aparea pe parcursul demararii lucrarilor de construire.

[adsenseyu1]

Din nefericire acest capitol este grevat de foarte multe cazuri in care fie nu a existat un proiect tehnic, fie specificatiile cuprinse in acesta nu au fost intrutotul respectate, drept pentru care de cele mai multe ori s-a intamplat ca mici incidente sa guverneze anumite etape sau lucrari. Este important ca executantul sa aiba in vedere mentiunile pe care proiectantul le face in cadrul proiectului, deoarece acestea survin ca urmare a unor calcule prealabile temeinic stabilite.

Raspunderea unui proiectant este deosebit de mare deoarece in functie de cuvantul acestuia si mai ales in baza unui proiect semnat etapele de lucru vor decurge asa cum acesta specifica. In cazul in care fie si un singur calcul este gresit, aceasta poate conduce catre probleme serioase in ceea ce priveste exploatarea unei constructii.

Tocmai de aceea in anumite cazuri ne putem confrunta cu probleme precum cedari ale grinzilor sau ale plafoanelor, cu lipsa armaturilor acolo unde este nevoie de ele, sau cu alte tipuri de probleme ce pot conduce catre cedarea structurii.

[adsenseyu1]

Din fericire insa nu oricine poate realiza astfel de proiecte iar acest lucru este imbucurator deoarece ne poate asigura de rezistenta constructiei. Firmele specializate in proiectare si executie, precum www.avangart.org sunt cele pe care trebuie sa le alegem astfel incat noi sa putem avea certitudinea realizarii unor constructii durabile, care nu ne vor pune in dificultate pe viitor.

Este avantajos ca firma care ne ofera serviciile de proiectare sa ne poata oferi si serviciile de punere in opera a materialelor deoarece in acest fel garantia acordata lucrarii este una totala si nu vaor exista neconcordante intre ceea ce inseamna proiectant si executant, asa cum se intampal in majoritatea cazurilor.

A proiecta nu este un lucru usor in mod cert. Insa, chiar daca raspunderea este una destul de mare si satisfactiile sunt pe masura asteptarilor. Cladirile ridicate in baza semnaturii unui proiectant serios vor dauinui de-a lungul timpului, iar acest lucru va cosntitui de fapt si cartea de vizita a acestuia sau a firmei pe care el o reprezinta.

Asadar, daca ne dorim constructii de calitate, calitatea incepe cu serviciul de proiectare contractat, drept pentru care acesta rtebuie sa se poata bucura de intreaga noastra atentie si de intregul nostru interes.

0 Shares
You May Also Like