Crearea unei noi companii este o experienta interesanta si provocatoare. Este, de asemenea, primul pas pentru a da viata noii dumneavoastra intreprinderi. Atunci cand infiintati o companie, va asumati responsabilitati juridice, precum si privilegii.
Deveniti un angajat al companiei dumneavoastra, lucrati ca antreprenor, liber profesionist sau comerciant individual. Infiintarea unei societati necesita mult timp si implica mai multe implicatii financiare si juridice. Dar merita sa va acordati timpul necesar pentru a intelege toate aspectele si pentru a face lucrurile bine de la inceput. Infiintarea corecta a unei companii inca de la inceput are multe beneficii:
– va simplifica declaratia fiscala personala;
-separa bunurile personale de cele ale societatii, astfel incat, in cazul in care una dintre ele se confrunta cu dificultati financiare, cealalta este protejata;
-asigura protectie in ceea ce priveste raspunderea pentru dumneavoastra si pentru ceilalti actionari;
-si, in functie de tipul de entitate pe care o infiintati, poate avea implicatii asupra valorii impozitului pe venit pe care il platiti si daca trebuie sa va inregistrati pentru impozitul pe activitati independente.
Start-up sau continuatoare?
Atunci cand va infiintati prima data o companie, aveti posibilitatea de a alege intre a infiinta o noua companie si a cumpara o companie existenta. Este posibil sa aveti o idee specifica pentru un produs sau un serviciu si sa doriti sa infiintati o societate pentru a satisface aceasta nevoie. In acest caz, infiintati o noua societate.
Alternativ, este posibil sa doriti sa infiintati o societate care sa furnizeze un anumit serviciu si sa fi gasit o societate existenta care sa va satisfaca nevoile. In acest caz, cumparati societatea existenta. Atunci cand cumparati o societate, activele, contractele si obligatiile existente ale proprietarilor anteriori va sunt transferate.
Daca infiintati o noua societate, puteti alege denumirea si structura care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Aceasta poate fi cea mai buna alegere daca nu aveti banii necesari pentru a cumpara o companie existenta sau daca nu doriti sa va asumati obligatiile existente ale acesteia.
Denumirea societatii si sediul social
Denumirea nu trebuie sa induca in eroare, sa fie ofensatoare sau sa creeze confuzie. Este recomandat sa folositi numele societatii dumneavoastra ca denumire comerciala. Cu toate acestea, puteti alege un nume diferit pentru a va desfasura activitatea comerciala. Societatea dumneavoastra trebuie sa aiba o adresa de sediu social.
Aceasta poate fi orice adresa care are o legatura cu societatea dumneavoastra, cum ar fi adresa contabilului sau a unui furnizor. Daca doriti, puteti schimba adresa sediului social la o data ulterioara. Adresa sediului social este inclusa in registrul public al societatii dumneavoastra. Este, de asemenea, locul unde primiti comunicarile si corespondenta oficiala.
Societate inregistrata ca SRL
Acest tip de societate este un SRL cu un singur membru care este inregistrat ca o societate comerciala. Aceasta inseamna ca are toate avantajele unui SRL, cu exceptia faptului ca poate fi finantata ca o societate cu actiuni. Acesta este un tip de societate foarte flexibil si este mai usor sa se schimbe structura societatii la o data ulterioara decat in cazul unui SRL.
Inceperea unei afaceri poate fi descurajanta, dar nu trebuie sa fie complicata. Cu sprijinul si sfaturile potrivite, oferite de serviciile de creare firma specializate, puteti infiinta o companie in doar o zi. Dar, cu atat de multe optiuni disponibile, este usor sa descoperiti exact ce va doriti, referitor la aceste servicii.