Ce trebuie sa discute o femeie cu medicul ginecolog?

Ce trebuie sa discute o femeie cu medicul ginecolog?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de sanatatea sexuala si reproductiva feminina, poate fi greu de stiut ce este „normal” si ce poate fi un semn al unei potentiale probleme de sanatate. Chiar daca va simtiti jenate de anumite probleme, ginecologul dvs. a vazut si a auzit totul si este acolo pentru a va ajuta, nu pentru a judeca.

In randurile care urmeaza veti descoperi cateva lucruri pe care ar trebui sa i le comunicati medicului ginecolog atunci cand ajungeti intr-un cabinet de ginecologie Tg Mures.

Perioade dureroase

Pentru multe femei, cu siguranta perioada menstruatiei este un moment neplacut. Crampele, durerile mamare si durerile de cap sunt doar cateva dintre cele mai frecvente simptome ale menstruatiei. Dar pentru unele femei, durerile menstruale depasesc crampele si pot fi incredibil de severe.

Daca menstruatia este foarte dureroasa sau s-a agravat de-a lungul timpului, aceasta poate fi un semn de endometrioza sau fibroame uterine. Este important sa vorbiti cu medicul dumneavoastra despre acest lucru, deoarece exista multe solutii care pot face aceste conditii mai usor de gestionat. Nu este indicat si nici nu este nevoie sa suferiti in tacere.

Miros vaginal

In timp ce mirosul vaginal poate fi un subiect incomod, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca exista un miros urat sau de peste sau daca exista o schimbare de la mirosul normal care pare sa dureze cateva zile.

Desi a avea un miros este normal, orice modificare sau miros urat poate fi un semn al cresterii bacteriene sau a infectiei vaginale, spun specialistii de la cabinetul de ginecologie Tg Mures, deci cand va confruntati cu o astfel de problema, nu trebuie sa va fie jena. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati legatura in cel mai scurt timp cu medicul dvs. ginecolog.

Umflaturi sau cresteri “acolo jos”

Observarea unei umflaturi in vagin sau in jurul labiilor poate parea ingrijorator. Este un par incarnat, un cos, o taietura de la barbierit sau eventual, ceva mai ingrijorator? Umflaturile sunt adesea benigne, dar este important ca medicul dumneavoastra sa efectueze o examinare atunci cand simtiti ceva.

Negii genitali pot fi vizibili de ceva timp, dar leziunile herpetice se pot vindeca timp de sapte pana la 14 zile, ceea ce inseamna ca imediat ce observati o astfel de umflatura sau crestere in zona vaginului, trebuie sa mergeti la cabinetul de ginecologie.

Disconfort sexual

Este foarte important sa discutati cu medicul dumneavoastra atunci cand va confruntati cu disconfortul sexual. S-ar putea sa va simtiti inconfortabil, dar ginecologul va poate ajuta, va poate explica despre ce este vorba si va poate ajuta sa va tratati ingrijorarile.

Uscaciune vaginala

Multe femei se confrunta cu uscaciune vaginala in timpul actului sexual. Uscarea poate fi adesea dependenta de varsta unei femei si de factorii atenuanti din viata ei. Daca o femeie mai tanara are aceasta problema si se afla in controlul nasterilor de mult timp, este posibil sa nu existe suficient estrogen si poate fi necesara schimbarea controlului nasterii.

Pentru o mama ocupata, este posibil sa nu-si ia suficient timp pentru a se implica in preludii si excitare inainte de sex, ducand la uscaciune. Daca o femeie este in postmenopauza si are uscaciune, aceasta se poate datora estrogenului scazut, iar ginecologul ei poate prescrie estrogen vaginal.

Durere in timpul sexului

Daca aveti durere in timpul sexului, incercati diferite pozitii pentru a gasi una in care sa va simtiti confortabil. Uneori totusi, este posibil sa fie nevoie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra daca aveti dureri la actul sexual in orice pozitie incercati, sau atunci cand lubrifiantii nu ajuta la uscaciunea vaginala sau aveti sangerari dupa actul sexual.

0 Shares
You May Also Like