Ce sunt motocultoarele?

Ce sunt motocultoarele?

0 Shares
0
0
0

Cei care se ocupa de agricultura, cu siguranta stiu ce sunt motocultoarele si la ce sunt acestea utile. Pentru cei care nu au foarte multe cunostinte insa, acest articol este deosebit de util, dat fiind faptul ca discuta despre motocultoare, si ofera sfaturi despre utilizarea acestora.

Asadar, cand auziti ca se discuta despre motocultoare, trebuie sa stiti ca acestea sunt utilaje agricole de mici dimensiuni, care se folosesc pentru a cultiva solul pe suprafete mari de teren (pe suprafete mici se folosesc motosapele). De precizat este faptul ca motocultorul este mai mare, mai puternic, mai eficient si ceva mai scump decat o motosapa.

Motocultoarele pot fi echipate cu motoare pe benzina (la Rabota puteti gasi multe asemenea utilaje), sau cu motoare diesel, iar fiecare isi poate alege utilajul in functie de preferinte. Cei mai multi agricultori insa, opteaza pentru cele pe benzina, dat fiind faptul ca sunt mai simplu de intretinut, sunt ceva mai ieftine, iar benzina este mai ieftina decat motorina.

Motocultorul are in dotare un set de lame/cutite care au rolul de a taia pamantul si de a-l aerisi foarte bine la adancime, in acest fel stimuland drenajul. La final, terenul va fi mult mai bine nivelat, va fi mult mai bine drenat si cu siguranta va fi mai bine pregatit pentru a cultiva diferite tipuri de legume, de cereale, etc.

Atunci cand doriti sa folositi un motocultor pe care il puteti alege de la Rabota de exemplu, trebuie sa respectati cativa pasi foarte importanti, pe care aveti ocazia de a-i descoperi in cele ce urmeaza. Respectati acesti pasi, pentru a va asigura ca folositi utilajul eficient, iar acesta ofera cele mai bune rezultate.

Asadar, mai intai de toate trebuie sa stiti ca pentru a oferi cel mai bun randament, motocultorul trebuie sa fie folosit la aproximativ o zi dupa ploaie, astfel incat solul sa fie semi-ud. Daca este solul prea ud, atunci se va aglomera, iar apoi se va usuca sub forma unor bolovani mari, care vor fi destul de greu de sfaramat.

Apoi, este de-asemenea foarte important sa aflati ca atunci cand doriti sa utilizati un motocultor, trebuie sa folositi accesoriile de protectie. Nu utilizati utilajul fara a avea ochelarii de protectie, incaltamintea robusta si alte echipamente de protectie.

Trebuie sa stiti ca in functie de marca si modelul motocultorului, instructiunile de utilizare ale acestuia pot fi diferite. Acest lucru inseamna ca este important sa va asigurati ca mai intai cititi instructiunile, si abia apoi incepeti sa utilizati utilajul.

Cand totul este gata, aveti echipamentul de protectie, ati citit instructiunile, asigurati-va ca indepartati pietrele, betele si alte obstacole care ar putea sa se incurce in cutitele utilajului. Acesta, va taia fara probleme buruienile mai mici, dar este indicat sa il protejati de betel buruieni groase si alte cele.

Este de-asemenea necesar sa setati utilajul la adancimea potrivita. Daca solul este dur si compact, setarea ar fi indicat sa fie minima, in timp ce daca solul este mai moale, puteti folosi setarile medii.

Tineti cont de instructiuni si porniti motocultorul, apoi treceti lent de-a lungul gradinii. Dupa ce faceti acest lucru, setati motocultorul la cea mai mare adancime, si treceti peste zonele sapate (acum treceti perpendicular).

Cand terminati aceasta sarcina, puteti adauga compost si substante nutritive. Apoi, folositi motocultorul pentru ca acestea din urma sa se amestece bine cu solul, la o adancime de aproximativ 8 centimetri.

Lasati nutrientii sa actioneze cateva zile sau chiar saptamani, dupa care folositi din nou motocultorul la o adancime medie, pe toata suprafata lucrata initial. Apoi, setati pe cea mai mare adancime si treceti peste teren perpendicular, pentru ultima data.

0 Shares
You May Also Like